HELUKABEL en HUBER+SUHNER. Een partnerschap voor meer klanttevredenheid.

Sinds enkele jaren werken HELUKABEL en HUBER+SUHNER samen aan KANBAN-oplossingen voor de railvoertuigenindustrie. Door de succesvolle samenwerking werd de samenwerking geïntensiveerd en werd HELUKABEL als verkooppartner voor RADOX® kabels benoemd. Uit voorraad bieden wij toepassingsspecifieke verbindingsoplossingen voor de bouw van moderne railvoertuigen en de daarvoor benodigde infrastructuur. De producten zijn speciaal ontwikkeld voor de behoeften van de spoorwegmarkt en zijn gebaseerd op oplossingen uit de sectoren hoogfrequent, laagfrequent en glasvezel.

HELUKABEL is aanwezig op verschillende locaties in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en in meer dan 40 wereldwijd en is een van de toonaangevende aanbieders van logistieke oplossingen voor kabels en draden. De hoge beschikbaarheid van een breed scala aan producten in combinatie met sterk geautomatiseerde logistieke processen maken korte termijn leveringen en een uitstekend serviceniveau mogelijk.

De combinatie van de sterke punten van HELUKABEL en HUBER+SUHNER resulteert in talrijke voordelen voor de klanten:Compleet productassortiment voor railvoertuigen en railinfrastructuurGeen minimale productiehoeveelheden3 miljoen meter RADOX®-kabels direct uit voorraad leverbaarLengte-afsnijservice voor kleinere eisenLogistieke oplossingen op maat

RADOX® is een handelsmerk van Huber + Suhner AG.

Wat betekent RADOX®?

Het geregistreerde handelsmerk RADOX® van HUBER+SUHNER staat voor elektronenbundelvernette isolatiematerialen. RADOX®-isolaties zijn uitstekend bestand tegen thermische, chemische, elektrische en mechanische belasting.

Voordelen van RADOX®-materialen

RADOX®-materialen smelten niet bij extreem hoge temperaturen en blijven ook bij kortsluiting maatvast. RADOX®-spoorkabels hebben door hun uitstekende isolatie-eigenschappen slechts een geringe wanddikte nodig. Dit vermindert de benodigde ruimte en het kabelgewicht enorm. Het RADOX® tractiekabelprogramma is succesvol getest volgens de Europese kabelnormen EN 50264 en EN 50306 en de normen GOST 20.57.406-81, methode 204-1 alsmede GOST 17491-80. Dit biedt de klant een extra veiligheidsfactor.

Temperatuurbereik RADOX® spoorwegkabels

-50 °C getest in Russische laboratoria+120 °C met een levensduur van 20 000 uur

Isolatie- en mantelmaterialen volgens Europese kabelnormen

De Europese kabelnormen stellen hoge eisen aan de mechanische, thermische, chemische en brandwerende eigenschappen. De vereisten inzake brandbeveiliging zijn beschreven in de respectieve kabelnormen EN 50264 en EN 50306, alsook in de norm voor brandbeveiliging EN 45545-2. De halogeenvrije, elektronenstraalvernette RADOX®-materialen voldoen aan de hoogste eisen (M) van de desbetreffende norm of het gevaarniveau (HL3).

Eigenschappen

 • Extra lage temperatuur
 • Bijzonder oliebestendig
 • Bijzonder brandstofbestendig

Eisen

-40 °CIRM 902, 24 u/72 u, 100 °C (duur afhankelijk van kabelnorm 24 u = EN 50306-2)IRM 903, 168 u, 70 °C

Als een van de toonaangevende leveranciers van standaard- en klantspecifieke kabels en kabelsystemen biedt HUBER+SUHNER de optimale oplossing voor de bekabeling van railgebonden voertuigen zoals regionale treinen, hogesnelheidstreinen, metro's, trams en locomotieven. Jarenlange ervaring in de spoorwegsector geeft klanten de zekerheid van perfect functionerende en innovatieve producten van HUBER+SUHNER.

RADOX® spoorwegkabels voldoen aan de hoge eisen van de spoorwegmarkt dankzij de volgende essentiële eigenschappen:

 • Verhoogde brandveiligheid
 • Verhoogde mechanische weerstand
 • Hogere mediabestendigheid
 • Verhoogd temperatuurbereik
 • Veilige signaal- en stroomoverdracht
 • Minder gewicht
 • Minder ruimte
 • Lagere levenscycluskosten