Zonne energie - energie met toekomst

De vraag naar elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen neemt al jaren aanzienlijk toe - om aan deze vraag te kunnen voldoen, is het opwekken van elektriciteit met behulp van zonne energie onontbeerlijk. Hierbij wordt energie van de zonnestralen in zonnecellen omgezet in elektrische energie met behulp van het foto-electrisch effect. Om de omgezette energie bruikbaar te maken, worden zonnecellen met elkaar verbonden tot modules en geïntegreerd in fotovoltaïsche systemen oftewel zonnesystemen.

Zonne energie heeft een groot aandeel in de hernieuwbare elektriciteitsproductie in Nederland. Vele miljoenen ton kooldioxide worden al bespaard. Dit maakt fotovoltaïsche energie tot een duurzame en milieuvriendelijke energiebron.

Van cruciaal belang voor zonnesystemen is de veilige en duurzame verbinding van de afzonderlijke zonnepanelen onderling en ook de bedrading van de panelen naar de omvormer. Vanwege de soms extreme weersomstandigheden buiten, worden de hoogste eisen gesteld aan de kabels. Voor de bekabeling van zonnepanelen biedt HELUKABEL met het merk SOLARFLEX kwalitatief hoogwaardige en Europees gecertificeerde kabels aan. Dankzij speciale omhulsels en isolatiematerialen zijn ze niet alleen brandvertragend en halogeenvrij, maar ook bestand tegen ozon, UV, zuren, hydrolyse en ammoniak.

Voor de infrastructuurbekabeling van zonneparken heeft HELUKABEL diverse aard- en middenspanningskabels direct uit voorraad leverbaar. Onze aluminium kabels zijn een lichte en meer kosteneffectieve optie.

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag bij de keuze van de juiste producten en staan tot uw beschikking.

Per e-mail naar info@helukabel.nl info@helukabel.nl of per telefoon +31 (0)495 499 049.