Energievoorziening - de ruggengraat van de Nederlandse economie

Niets is natuurlijker voor ons mensen dan energie. Om energie te kunnen gebruiken, moet deze eerst worden omgezet van de ene energievorm in de andere, b.v. zonne-energie wordt omgezet in elektriciteit. De resulterende bruikbare energie heeft echter nog een weg te gaan - zij moet van de plaats waar zij is gecreëerd naar de plaats waar zij nodig is. Op dat moment begint het werk van de energievoorzieningsbedrijven. Zij zorgen voor ons energienetwerk en zorgen ervoor dat de elektriciteit de consument veilig bereikt met zo weinig mogelijk verlies.

In het kader van de energietransitie, waarbij wordt overgeschakeld van kernenergie en fossiele brandstoffen op hernieuwbare energiebronnen, ontstaan nieuwe uitdagingen waaraan het huidige energienetwerk eerst moet worden aangepast. Elektriciteit die in het noorden door windenergie wordt opgewekt, moet naar het hele land worden getransporteerd; momenteel ontbreekt het echter op verschillende plekken nog aan de nodige netcapaciteit.

Daarom moeten zowel de landelijke transmissienetten als de lokale distributienetten in Nederland worden uitgebreid en in de toekomst ook met de Europese buurlanden worden verbonden. De continuïteit van de voorziening van elke vorm van energie is van groot belang - energieleveranciers zijn daarom afhankelijk van betrouwbare netten, die niet alleen moeten voldoen aan de eisen van vandaag, maar ook aan die van de toekomst.

HELUKABEL ondersteunt de opwekking, transmissie en distributie van energievormen met kabels, draden en kabelaccessoires die perfect zijn aangepast aan de uiteenlopende omstandigheden in deze industrie. Of het nu gaat om de meest uiteenlopende weersomstandigheden met extreme temperaturen, weerstand tegen zout water of andere agressieve stoffen - onze producten brengen de energie rechtstreeks en zonder omwegen naar de plaats waar ze nodig is.

Wij helpen u graag bij de keuze van de juiste producten voor uw specifieke toepassing en staan tot uw beschikking om al uw vragen te beantwoorden.

Maak hier een afspraak met onze branche-expert of bel ons op +31 (0)495 499 049 of stuur ons een e-mail op: info@helukabel.nl.