Kabels, draden en toebehoren voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie

De eisen die in de voedselverwerkende industrie aan machines en hun elektrische componenten worden gesteld, gaan veel verder dan de standaard van de klassieke installatietechniek. Het thema hygiëne speelt hierbij een sleutelrol. Productie-installaties en hun onderdelen moeten een "hygiënisch ontwerp" hebben; kabels en draden, alsmede kabelaccessoires in de vorm van stekkers en behuizingen zijn hiervan niet vrijgesteld.

In de levensmiddelen- en drankenindustrie is het hoofddoel het voorkomen van productverontreiniging. Een bijdrage hiertoe wordt geleverd door het hygiënische ontwerp van de productieapparatuur en de onderdelen daarvan. Naast de daadwerkelijk opbouw, dat zo moet zijn geconstrueerd dat schadelijke micro-organismen er geen vat op kunnen krijgen, moet de apparatuur ook gemakkelijk te reinigen zijn en bestand zijn tegen agressieve reinigings- en ontsmettingsmiddelen en hete stoom. HELUKABEL biedt een breed assortiment van besturings- en voedingskabels die zeer goed bestand zijn tegen thermische, chemische en mechanische belasting.

HELUKABEL heeft ook de bijbehorende kabelaccessoires in het programma: De HELUTOP HT-Clean bijvoorbeeld heeft een bijzonder glad oppervlak, zodat vuil van allerlei aard zich niet kan hechten. De roestvrijstalen wartel is ook bestand tegen alle gangbare chemische reinigingsmiddelen. En is goedgekeurd door de EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group) en is dus geschikt voor de veilige productie van levensmiddelen. Bovendien voldoet de fitting aan de vereisten van de FDA (Food and Drug Administration) en is zij Ecolab-gecertificeerd. U vindt de flyer op deze pagina of in de downloadzone.

Wij helpen u graag bij de keuze van de juiste producten voor uw specifieke toepassing en staan tot uw beschikking om al uw vragen te beantwoorden.

Maak hier een afspraak met onze industrie expert. Of bel ons op +31 (0)495 499 049 of stuur een e-mail naar: info@helukabel.nl.