Kabels, draden en toebehoren voor de staalindustrie

In de bouw, in het vervoer, voor werkmateriaal of machines - het materiaal staal is onmisbaar in de verschillende takken van industrie en wordt beschouwd als het belangrijkste metaal van vandaag. Duitsland is de grootste staalproducent van de Europese Unie en de staalindustrie is dan ook onmisbaar.

In Hoogovens wordt vloeibaar ruwijzer vervaardigd uit ijzerhoudende grondstoffen. Om het bruikbaar te maken voor verdere verwerking, wordt het vervolgens in staalfabrieken verwerkt tot ruw staal. De afzonderlijke productieprocessen gaan gepaard met extreem hoge temperaturen en rondvliegende vonken. De kabels en accessoires die voor de productie worden gebruikt, moeten bestand zijn tegen deze omstandigheden.

Maar om ervoor te zorgen dat de benodigde energie de centrales überhaupt bereikt, moet ook de stroomvoorziening rond het terrein worden aangelegd - ook aan deze kabels worden hoge eisen gesteld. Afhankelijk van de toepassing zijn kabeltypes vereist met speciale specificaties voor de isolatie van de aders en de mantel. Of het nu gaat om besturingskabels, datakabels, compensatiekabels of kabelwartels - HELUKABEL biedt de juiste producten voor deze speciale industriële omgeving. En ook voor de bekabeling van de transformatorstations naar de fabrieksterreinen heeft HELUKABEL de juiste types aard- en middenspanningskabels in haar uitgebreide assortiment.

De MULTITHERM 400-ES, bijvoorbeeld, werd speciaal ontwikkeld voor de staalindustrie. Hij is voorzien van een extra robuuste roestvrijstalen omvlechting, die hem beschermt tegen agressieve stoffen zoals gietpoeder en fluorwaterstofzuur en hem mechanisch zeer veerkrachtig maakt. De besturingskabel kan worden gebruikt bij temperaturen tot 400°C. De HELUTHERM 1200/1200-ES is bestand tegen temperaturen tot 1.100°C en heeft daarom een speciale kernisolatie van met siliconen geïmpregneerd glaszijdevlechtwerk.

Bij de THERMFLEX 180 EWKF, die kan worden gebruikt bij temperaturen tot 180°C, zijn zowel de buitenmantel als de kernisolatie vervaardigd van een speciaal materiaal siliconenrubber. Bovendien is de mantel bijzonder goed bestand tegen schuren en kerven, waardoor hij veel veerkrachtiger is dan normale siliconekabels. Een langere levensduur is dus gegarandeerd. Deze besturingskabel is ook verkrijgbaar in afgeschermde en halogeenvrije versies. Bovendien is deze kabel bestand tegen hoogmoleculaire oliën, weekmakers, verdunde zuren en alkaliën, alsmede oxiderende middelen.

Wij helpen u graag bij de keuze van de juiste producten voor uw specifieke toepassing en staan tot uw beschikking om al uw vragen te beantwoorden.

Bel ons op +31 (0)495 499 0049 of stuur een e-mail naar: info@helukabel.nl.

Helupower 1000-RV-K

HELUPOWER 1000-RV-K