Kabels, draden en toebehoren voor robotica

Robots maken wereldwijd een integraal deel uit van de verwerkende industrie en zijn al lang onmisbaar. Robots en cobots worden steeds vaker aangetroffen in de productiesector, waar zij naast de mens werken en met hem samenwerken, maar ook zelfstandig taken uitvoeren. De nieuwste industriële robots bewegen in een driedimensionale ruimte en kunnen daardoor een grote verscheidenheid van taken uitvoeren.

De bewegingssequenties van een robot of een robotarm worden miljoenen keren en in alle richtingen herhaald. Zij zorgen voor continue precisie en constante kwaliteit bij repetitieve taken, zelfs onder extreme omstandigheden. De hoogste eisen worden gesteld aan de gebruikte robotkabels ten gevolge van sterke versnellingen en vertragingen, belastingen veroorzaakt door tractie en 3D-spanning, een gecombineerde spanning van torsie en buiging. Zij moeten aan deze eisen voldoen, maar afhankelijk van de toepassing moeten zij ook strak en op een ruimtebesparende manier in of op de robotarm worden geleid om de grootst mogelijke bewegingsvrijheid te behouden.

Onze kabels van het merk Roboflex® bieden de juiste oplossing voor de verschillende toepassingen. De kabels voldoen aan de eisen voor chemische, thermische en mechanische belasting bij torsie, buigen, flexibiliteit, slijtage, kerfbestendigheid, oliebestendigheid en weerstand tegen laskorrels.

HELUKABEL biedt kabels met verschillende doorsneden voor robotica op het gebied van sensoren en data, netwerk- en bustechnologie en besturings- en motorkabels. Naast een grote voorraad robotkabels en -assemblages maakt HELUKABEL ook oplossingen op maat mogelijk. Afhankelijk van de toepassing ontwikkelen wij voor u de geschikte kabel en het bijbehorende kabelbeschermingssysteem en zorgen voor de montage en service ter plaatse.

Wij helpen u graag bij de keuze van de juiste producten voor uw specifieke toepassing en staan tot uw beschikking om al uw vragen te beantwoorden.

Boek hier een afspraak met onze branche-expert of bel ons op +31 (0)495 499 049 of stuur ons een e-mail: info@helukabel.nl.

Helukabel's oplossingen voor Robotica