Kabels, draden en toebehoren voor aandrijftechniek

Aandrijftechniek is niet meer weg te denken uit de industriële productie. Zonder aandrijftechniek zou geen enkele transportband lopen, geen enkele robot zijn arm kunnen bewegen en geen enkel werktuig onderdelen kunnen produceren. De aandrijftechniek zorgt voor beweging door middel van krachtoverbrenging en voorziet de machines van energie en de vereiste informatie. Beide worden overgebracht met behulp van kabels en leidingen. In veel gevallen wordt niet alleen energie overgebracht, maar worden ook extra functies mogelijk gemaakt, zoals de overdracht van grote hoeveelheden gegevens of de besturing van aandrijfelementen - en dat alles met zo weinig mogelijk interferentie. De gebruikte kabels en draden worden blootgesteld aan een grote verscheidenheid van omstandigheden als gevolg van hun verschillende toepassingsgebieden. Zij moeten bijvoorbeeld robuust, flexibel of elektromagnetisch compatibel (EMC) zijn. Dit is waar HELUKABEL's kabel know-how in het spel komt.

Onder het merk TOPSERV® combineren wij de verschillende eisen en eigenschappen van kabels en draden op het gebied van aandrijftechniek. Wij bieden producten voor zowel bewegende als niet-bewegende toepassingen, verschillende buigradii, halogeenvrije en UV-bestendige kabels. Verder hebben wij kabels en draden voor sleepkettingtoepassingen in ons assortiment, evenals motor-, servo- en encoderkabels voor gebruik buitenshuis. Het gebruik voor ruwe industriële omgevingen wordt dagelijks getest in olie-, temperatuur-, torsie- en sleepkettingtests in ons onderzoeks- en ontwikkelingscentrum.

HELUKABEL biedt met de TOPSERV® Hybrid serie ook enkelvoudige kabeloplossingen voor gangbare servomotoren. Deze vereisen minder aansluittechniek, wat resulteert in een snellere installatie of een vereenvoudigde bekabeling voor de klant. Naast de daaruit voortvloeiende kostenbesparingen brengt de technologie met één enkele kabel ook mechanische voordelen met zich mee, zoals ruimte- en gewichtsbesparing bij het verplaatsen van machines.

Wij helpen u graag bij de keuze van de juiste producten voor uw specifieke toepassing en staan tot uw beschikking om al uw vragen te beantwoorden.

Maak hier een afspraak met onze branche-expert of bel ons op +31 (0)495 499 049 of stuur een e-mail naar: info@helukabel.nl.