Boodschappen doen met één druk op de knop

De intralogistieke dienstverlener EDMCI rust ventilatoren voor koelhuizen uit met HELUKABEL-kabels

Logistics hall with multitrack conveyor belt

De nieuwste en meest opwindende markt op het gebied van Goods to Persons (GTP) is online boodschappen doen, dat de afgelopen jaren wereldwijd een snelle groei heeft doorgemaakt.

Traditionele industriële automatiseringsleveranciers maken zich op om de grote spelers, waaronder Amazon, Walmart en Kroger, te ondersteunen en van dienst te zijn. Deze toonaangevende bedrijven bouwen allemaal distributiefaciliteiten voor levensmiddelen op het Amerikaanse vasteland om gemakkelijke mogelijkheden voor het doen van boodschappen vanuit huis aan te bieden.

Terwijl de meeste leveranciers van automatiseringsapparatuur transportbanden, pick-and-place-systemen en andere machines opnieuw kalibreren, gebruikt een nieuwer, interessanter concept termen als Shed, Grid en Hive als systeemnamen.

Een goede ontvangst, sortering en opslag van verpakte goederen en vers vlees, gevogelte, groenten en fruit spelen een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat producten naar de juiste opslagomgeving worden verplaatst voordat ze op weg gaan. Verpakte en ingeblikte producten worden gemakkelijk opgeslagen op locaties met een omgevingsklimaat binnen de faciliteit, terwijl gevoelige bederfelijke goederen worden verplaatst naar locaties met klimaatbeheersing en koeling.

Fruit en groenten krijgen nog meer speciale aandacht om schade door verkeerde opslag en behandeling te voorkomen. Om scheiding te garanderen en kruisbesmetting te voorkomen, worden de kruidenierswaren gescheiden in bakken met een unieke kleur, aangeduid met de categorie waarin ze vallen.

De locaties voor de opslag van bederfelijke goederen met klimaatbeheersing vormen niet alleen een extra belasting voor de goederen, maar ook voor de fabrieksonderdelen die daar worden gebruikt. Geavanceerde industriële koelventilatoren met volledige temperatuurregeling zijn nodig om de juiste temperaturen in deze gevoelige omgevingen te handhaven. Volgens Evan Pierce, projectmanager voor Electrical Design and Motor Control (EDMCI) gevestigd in Roseville, Californië, is de noodzaak van een correcte integratie van speciale plenum rooster EC axiaal ventilatoren essentieel. Het behoud van de hoge luchtprestaties en de hogere statische drukkenmerken van de ventilatoren is een belangrijk aandachtspunt.

EDMCI Cable in Tray to Conduit
De TRAYCONTROL® 600-C besturings- en aansluitkabel van HELUKABEL is zowel goedgekeurd voor open installatie (TC-ER) als voor gebruik tot 600 volt. (Bron: EDMCI)
EDMCI Tray Cable into enclosure
De met koper gevlochten afscherming van TRAYCONTROL®-kabels beschermt de gevoelige elektronica op betrouwbare wijze tegen EMC-storingen en is tegelijkertijd flexibel genoeg om de kabels in smalle kabeltrajecten te kunnen leggen. (Bron: EDMCI)

Kabel in goot naar buis

Om deze krachtige ventilatoren van stroom te voorzien gebruikt EDMCI de TRAYCONTROL® 600-C, een afgeschermde, meeraderige besturings- en voedingskabel van HELUKABEL. Wat de TRAYCONTROL® 600-C onderscheidde van andere opties die voor deze toepassing werden overwogen, waren de goedkeuringen - kabel van de goot (TC-ER), 600V classificatie (UL 1277) - en het grote temperatuurbereik dat deze kabelserie biedt (-40°C tot +105°C). Hoewel de kabel niet in direct contact komt met bederfelijke levensmiddelen, maakte de extra bonus van de ECOLAB® -goedkeuring de keuze voor deze toepassing gunstig.

Voor een optimale snelheidsreferentie en -regeling voor het in- en uitschakelen was TRAYCONTROL® 600-C ook de uitgelezen kabel. De lagere DC-ingangen (tussen 0-10 volt) maken gebruik van de geïntegreerde vertinde koperen, gevlochten afscherming met 85% dekking om te beschermen tegen EMC-ruis, terwijl de flexibiliteit behouden blijft wanneer krappe kabeltrajecten nodig zijn.

Hoge productbeschikbaarheid op elke locatie

Omdat voor meerdere projecten een consistent product nodig is, werd de TRAYCONTROL® 600-serie van HELUKABEL niet alleen geselecteerd om technische redenen, maar ook om aanvullende overwegingen, zoals beschikbaarheid op voorraad, product- en ontwerpkwaliteit en de vereiste goedkeuringen, zoals de juiste brandclassificaties die typisch zijn voor de TC-ER-serie kabels, samen met de goedkeuringsmerken van UL en de Europese Unie.

De snelle klantenservice van HELUKABEL en de lokale en internationale technische ondersteuning waren ook belangrijke overwegingen voor de levensduur van de installaties. "Een secundair en zeer belangrijk aspect voor klanten," voegt HELUKABEL Regional Sales Director Ralf Jung toe, "is dat ons wereldwijde logistieke netwerk ervoor zorgt dat de benodigde kabels op lokaal niveau kunnen worden ingekocht voor eventuele toekomstige MRO-behoeften, ongeacht waar de GTP-faciliteit zich bevindt."

Two people in front of a control cabinet
Vanaf links: Evan Pierce, projectmanager bij Electrical Design and Motor Control (EDMCI), en Ralf Jung, Regional Sales Director bij HELUKABEL. (Bron: EDMCI)

Over EDMCI

EDMCI-Logo in blue with white background

Electrical Design and Motor Control Inc. is een full-service leverancier voor de integratie van besturingssystemen die al meer dan 30 jaar de materiaalverwerkingsindustrie verandert. Zij hebben meer dan 3.000 projecten uitgevoerd voor uiteenlopende klanten, van distributie tot voedselverwerking tot botteling, en vele andere. Ga voor meer informatie naar www.edmci.com.

terug