Nieuwe locatie in Noorwegen: HELUKABEL neemt Primatec over

De HELUKABEL Group blijft internationaal uitbreiden en bedient nu met haar nieuwe dochteronderneming alle Scandinavische klanten rechtstreeks vanuit hun respectievelijke landen.

Primatec Logo

Uitbreiding van de ondernemingsgroep: HELUKABEL verwierf begin dit jaar een meerderheidsbelang in het Noorse Primatec AS

Uitbreiding van de HELUKABEL-groep: De internationale leverancier van kabels, draden en accessoires verwierf begin dit jaar een meerderheidsbelang in het Noorse Primatec AS. HELUKABEL's langetermijndistributiepartner sinds 1998 is nu de 58e locatie van de ondernemingsgroep en voegt zich bij haar sterke internationale netwerk.

Primatec staat in de thuismarkt vooral bekend als competente leverancier van speciale kabels en staat bekend om zijn diepgaande kennis op het gebied van sensortechnologie.

Het bedrijf, gevestigd in Grimstad, ten zuiden van Oslo, heeft een eigen magazijn van ongeveer 800 vierkante meter, een testlaboratorium en snij- en verpakkingstechnologie. "Door deel uit te maken van de HELUKABEL-groep worden we een nog sterkere partner voor onze klanten en bieden we toegang tot nieuwe markten", legt Managing Director Cato Larsen uit. "Primatec en HELUKABEL zijn verenigd door hun grote expertise in alles wat met kabels te maken heeft. We weten al uit vele decennia van samenwerking dat onze bedrijven zeer goed bij elkaar passen." Met de nieuwe locatie in Noorwegen en bestaande dochterondernemingen in Denemarken en Zweden is HELUKABEL nu in heel Scandinavië aanwezig. "Hierdoor profiteren onze klanten van kortere levertijden en een nog grotere, uitgebreidere service", benadrukt Holger Weeber, Regional Sales Manager Scandinavie. "We zijn erg blij om onze nieuwe collega's te verwelkomen die al zeer vertrouwd zijn met de Noorse markt, en natuurlijk met de HELUKABEL-familie."

Primatec building
Primatec is een langdurige distributiepartner van HELUKABEL en staat in de thuismarkt bekend als een competente leverancier van speciale kabels met diepgaande kennis op het gebied van sensortechnologie.
terug