Duurzame energietransmissie voor ruwe omgevingen

HELUKABEL presenteert nieuwe TPE-kabelrupsen en corrosiebestendige, roestvrijstalen kabelrupsen op de Hannover Messe 2024.

HELUKABEL at Hannover Messe 2024

Kabelrupsen, Kabels, Assemblages: Kwaliteit uit één bron. Dit is het motto van de HELUKABEL Groep voor de Hannover Messe van dit jaar (22-26 april). Op onze stand in hal 13, stand D88, kunnen bezoekers persoonlijk onze duurzame kabelrupsen met robuuste TPE-omhulling inspecteren, evenals het nieuwe roestvrijstalen model van onze bewezen SLE-kabelrups.

Konfektionierte Schleppkette der HELUKABEL Gruppe

Kettingen, kabels & assemblages - Kwaliteit uit één bron. Dat is het motto van de HELUKABEL Groep voor de Hannover Messe van dit jaar. (Bron: HELUKABEL)

Ons partnerland voor de Hannover Messe 2024 is Noorwegen. Ze bieden oplossingen voor uitdagende industriële toepassingen in ruwe omgevingen, zoals de offshore- en energiesectoren. De HELUKABEL-dochteronderneming EKD Systems presenteert voor het eerst op de beurs het nieuwe roestvrijstalen model van hun SLE-kabelrupslijn. Dit model is corrosie- en zeewaterbestendig en biedt een betrouwbare en wrijvingsloze energievoorziening zelfs bij arctische temperaturen zo laag als -40°C. De kettingen zijn verkrijgbaar in verschillende maten tot 150 mm hoogte en 1.200 mm breedte. Ze kunnen gewichten dragen tot 60 kg per meter en laten niet-ondersteunde lengtes toe tot tien meter. Het interieur kan individueel worden geconstrueerd met aluminium kanalen, modulaire plastic inserts of kabelbeschermende schuim inserts. Dit maakt ze een veelzijdige en duurzame oplossing voor boorplatforms, waterkrachtcentrales en vele andere buitenapplicaties.

Om deze kabelrupsen te vullen, heeft HELUKABEL zijn portfolio van HELUCHAIN kabelrupsen uitgebreid met meerdere nieuwe kabels met TPE-omhulling. Dit plastic materiaal is bijzonder robuust en slijtvast, wat het ideaal maakt voor extreme mechanische belastingen en weersomstandigheden. Hiermee is een nieuwe geïntegreerde oplossing van rups en kabel beschikbaar voor klanten. Operators hebben de keuze tussen de HELUCHAIN MULTISPEED TRONIC stranded bundel datakabel, de HELUCHAIN MULTISPEED TRONIC TP twisted pair, en de HELUCHAIN MULTISPEED 600 enkeladerige kabel, allemaal verkrijgbaar in zowel afgeschermde als onafgeschermde modellen. De enkeladerige kabels zijn verkrijgbaar met doorsneden tot 250,0 mm2 en zijn geschikt om te worden gebruikt als voedingslijnen in de grootste aandrijfsystemen. Met de HELUCHAIN MULTISPEED 522 TPE regel- en verbindingskabel, die vorig jaar voor het eerst werd gepresenteerd, is de collectie compleet. De volledige productfamilie is UL-gecertificeerd en geschikt voor internationaal gebruik.

HELUCHAIN drag chain cables with TPE sheathing
Op de Hannover Messe presenteert HELUKABEL veel nieuwe varianten van hun HELUCHAIN sleepkettingkabels met TPE-omhulling. (Bron: HELUKABEL)

Aardingsconcepten en Single Pair Ethernet

Copper Earthing Strap
HELUKABEL biedt een uitgebreid assortiment aardingsbanden, beschermende geleiders en aardingsblokken aan.

Een ander belangrijk aandachtspunt van de stand van HELUKABEL is het onderwerp aarding. Aarding is een zeer belangrijk onderdeel van industriële automatisering, aangezien steeds meer machines en systemen zij aan zij werken in beperkte ruimtes, waarbij hun elektromagnetische velden voortdurend elkaar beïnvloeden. Om storingen in de elektromagnetische compatibiliteit (EMC) te voorkomen, biedt HELUKABEL een breed scala aan aardingsbanden, beschermende geleiders en aardingsblokken aan, die klanten voorzien van op maat gemaakte en functionele aardingsoplossingen zonder de hoge installatiekosten.

Gebruikers kunnen ook kiezen uit het brede scala aan data-, netwerk- en BUS-kabels van HELUKABEL. Dit omvat bijvoorbeeld de HELUKAT koperen of HELUCOM glasvezelkabels, die uitzonderlijke transmissie-eigenschappen vertonen in veeleisende omgevingen. De toekomstgerichte technologie van Single Pair Ethernet (SPE), waarmee de overdracht van gegevens met gigabitsnelheden mogelijk is met slechts één paar draden, wordt al door HELUKABEL aangeboden in veel kabeltypen. Hiermee wordt HELUKABEL, als premium lid van het SPE Industrial Partner Network, beschouwd als een drijvende kracht achter innovatie.

Naast HELUKABEL nemen ook de dochterondernemingen Sangel Systemtechnik en KABELMAT Wickeltechnik deel aan de beurs. Sangel biedt hoogwaardige, industriële kabelassemblages die geschikt zijn voor machine- en installatiebouw. KABELMAT ontwikkelt gereedschappen en machines voor het opslaan, opwinden en snijden van kabels en draden, stalen kabels, buizen, pijpen en profielen. Bezoekers kunnen het LAGROL-kabelhaspelrek en de MOTROL-ring- en haspelmachine bekijken, evenals de innovatieve Aufmaster-meetinstrumenten en bijbehorende software. Het idee achter het systeem is om kabelsecties automatisch te meten en te documenteren op de bouwplaats, waardoor elektrische bedrijven zowel tijd als geld kunnen besparen, en projectfacturering kunnen vereenvoudigen.

Geïnteresseerd? U kunt HELUKABEL vinden op de Hannover Messe 2024 in hal 13, stand D88. Haal uw gratis ticket voor de beurs hier.

terug