Er gaat geen koffer verloren

HELUKABEL is de voorkeurskabelleverancier voor de bagageafhandelingssystemen van de BEUMER Group

Baggage handling system from BEUMER

Bagage afhandelingssystemen zijn in hoge mate geautomatiseerd en bevatten een verscheidenheid aan elektronische schakelingen.

Het in Denemarken gevestigde BEUMER Group A/S – onderdeel van de Duitse BEUMER Group, is gespecialiseerd in moderne bagage afhandelingssystemen voor luchthavens. Voor de overdracht van stroom, signalen en data in deze megasystemen vertrouwt de systeemspecialist op HELUKABEL: ruim 100 verschillende kabels en draden helpen koffers, tassen en sportuitrusting veilig en snel naar hun bestemming waar ook ter wereld te begeleiden.

De internationale luchtvaart boekt opnieuw positieve cijfers na zwaar getroffen te zijn door de Covid-pandemie: in 2022 zijn 32 miljoen vluchten vertrokken, aanzienlijk meer dan het jaar daarvoor. Deskundigen verwachten in de toekomst een verder herstel, waarbij het luchtverkeer binnenkort het niveau van vóór de pandemie zal overschrijden. Om het groeiende aantal passagiers het hoofd te kunnen bieden, worden luchthavens omgebouwd tot efficiëntere vervoersknooppunten. Nieuwe en efficiëntere bagageafhandelingssystemen spelen hierbij een belangrijke rol, aangezien passagiers samen met hun bagage op hun bestemming moeten aankomen. Sorteer- en transportsystemen op luchthavens zijn dus technisch geavanceerde end-to-end-systemen geworden die in staat zijn een verscheidenheid aan autonome en computergestuurde taken uit te voeren die tassen verwerken, van het inchecken en de veiligheidscontroles tot aan de bagageclaim.

Eén van de meest gerenommeerde specialisten in deze veeleisende sector is de BEUMER Groep. Het productportfolio van deze leverancier van intralogistieke systemen met hoofdkantoor in Beckum, Duitsland, omvat uiteenlopende oplossingen op het gebied van transport, laden, palletiseren, sorteren en distributie. De Deense groepsmaatschappij BEUMER Group A/S is het competentiecentrum voor bagageafhandelingssystemen en heeft zijn hightechsystemen op verschillende van de grootste luchthavens ter wereld geïnstalleerd. Daarbij kan het bedrijf bogen op zo'n 40 jaar ervaring in de sector.

“Afhankelijk van de operationele vereisten van de luchthaven specificeren we verschillende oplossingen, zoals een kantelbak-lussysteem, of grotere onafhankelijke draagsystemen zoals het op BEUMER-autoverwagen gebaseerde systeem of het op CrisBag-bakken gebaseerde draagsysteem”, legt BEUMER Group Procurement Manager uit. , Sebastian Vester Sørensen. “Al deze systemen hebben één ding gemeen: ze zijn sterk geautomatiseerd en bevatten een diversiteit aan elektrische en elektronische schakelingen.” Kabels en draden zijn dus belangrijke componenten in deze enorme systemen, omdat ze de juiste en betrouwbare overdracht van stroom, besturingssignalen en gegevens garanderen.

“Met haar Global Accounts-status profiteert de BEUMER Groep van een transparante, efficiënte en betrouwbare supply chain.”
Hartmut Kellner von Bergen, Senior Manager International Business, HELUKABEL

Luchthavens zijn uitzonderlijk gevoelige gebieden met hoge veiligheidsnormen, wat tot uiting komt in de eisen aan de gebruikte kabels en draden. “Om redenen van brandpreventie moeten ze bijvoorbeeld halogeenvrij zijn en in geval van brand slechts een geringe rookontwikkeling veroorzaken”, beschrijft Sørensen. “Bovendien moeten ze bestand zijn tegen trillingen, bijzonder flexibel zijn en vanwege de lange levensduur van onze systemen extreem veerkrachtig zijn.” Afhankelijk van waar de bagageafhandelingssystemen van de BEUMER Group zijn geïnstalleerd, moeten ze voldoen aan de EN- of UL-normen en -voorschriften die op elke locatie van toepassing zijn.

Enorm assortiment en hoge productbeschikbaarheid

In samenwerking met de experts van HELUKABEL hebben de ingenieurs van de BEUMER Group voor elke toepassing het perfecte kabeltype kunnen specificeren. De systemen maken bijvoorbeeld gebruik van de JZ-500- en JZ-600-serie veelzijdige besturings- en verbindingskabels, PROFInet-kabels voor datatransmissie en de MULTISPEED-serie zeer flexibele kabelrupskabels, speciaal ontworpen voor extreme mechanische belastingen. “In totaal kopen we meer dan 100 verschillende kabels bij HELUKABEL”, meldt Sørensen. “Het productassortiment is zo uitgebreid dat wij voor onze complexe opgaven altijd een passende oplossing vinden.” Een ander pluspunt voor de BEUMER-experts is de hoge productbeschikbaarheid: “De benodigde kabels kunnen meestal binnen de snelste tijd worden geleverd, zowel vanuit Duitsland als rechtstreeks vanuit Denemarken. Hierdoor besparen we kostbare tijd bij de inkoop en kunnen we flexibel reageren op de behoeften van de klant.” Sørensen prijst vooral de technische samenwerking tussen de twee bedrijven: “We kopen niet alleen producten van HELUKABEL. Wij beschikken ook over de bijbehorende knowhow. Dit is een groot voordeel als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe systemen. Als we vragen hebben over de elektrische aansluittechniek, weten we altijd bij wie we terecht kunnen.”

Dit en nog veel meer spannende artikelen vindt u ook in de huidige uitgave #14 van ons klantenmagazine POWER. Lees deze nu!

terug