HELUKABEL start productie in India

Vergroten van marktaanwezigheid door het vervaardigen van hoogwaardige kabels volgens Duitse en lokale normen

Opening of production plant India

De HELUKABEL-groep breidt zijn netwerk van wereldwijde productiefaciliteiten uit: De specialist in elektrische verbindingstechnologie heeft medio juni een nieuwe productiefaciliteit in India geopend. Hier zullen besturingskabels en enkeladers volgens Duitse en Indiase normen, evenals klant specifieke oplossingen, worden vervaardigd.

Sinds 2003 is HELUKABEL vertegenwoordigd door hun dochteronderneming in India. De nieuwe fabriek ligt in de nabijheid van de stad Gandhinagar in het westen van het land en zal de snelgroeiende markt van het subcontinent in de toekomst bedienen. "India, het meest bevolkte land ter wereld, maakt een technologische en economische bloei door," legt Marc Luksch, algemeen directeur van de HELUKABEL-groep, uit. "Met deze nieuwe productiefaciliteit zijn we verheugd dat we onze lokale klanten in de toekomst sneller, uitgebreider en flexibeler kunnen bedienen."

De productiefaciliteit heeft ongeveer 30 medewerkers in dienst die kabels van de geleiderklassen 1-5 produceren, met en zonder gevlochten afscherming of stalen draadpantsering. Wat deze productiefaciliteit speciaal maakt, is dat veel van de producten die door HELUKABEL India worden geproduceerd, voldoen aan de Indiase BIS-norm, wat een belangrijk criterium is voor kabels die worden geïnstalleerd in machines en apparatuur die bestemd zijn voor verkoop aan Indiase bedrijven. In de toekomst zullen er ook kabels worden geproduceerd volgens de Duitse VDE-norm. "Hierdoor voldoen onze kabels aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn ze geschikt voor zowel lokaal als internationaal gebruik. Dit is zeer waardevol voor onze exportgerichte klanten," verduidelijkt Marc Luksch. Met logistieke en verkoopfaciliteiten in de steden Mumbai en Pune, gecombineerd met de nieuwe productiefaciliteit, is HELUKABEL in een ideale positie om zijn plaats te verzekeren in de groeiende markt van India in de toekomst.

terug