Verkennen van de toekomst van de luchtvaart

HELUKABEL ondersteunt studenten van de Aken Flight Science Association met werkplaatsuitrusting

HELUKABEL supports FVA with cables for workshop equipment

De studenten van de Flight Science Association Aachen (FVA) wijden zich aan het ontwerpen, bouwen en exploiteren van zweefvliegtuigen en gemotoriseerde vliegtuigen.

De droom van vliegen: Al meer dan 100 jaar wijdt de Flugwissenschaftliche Vereinigung Aachen (FVA), een groep studenten van de RWTH Aken Universiteit en de UAS Aken, zich aan deze fascinatie. Naast hun studie zetten de huidige 60 leden zich in voor het ontwerpen, bouwen en exploiteren van zweefvliegtuigen en gemotoriseerde vliegtuigen. De studenten doen ook onderzoek naar de toekomst van de luchtvaart in verschillende projecten, waardoor ze hun universitaire kennis in de praktijk kunnen brengen.

HELUKABEL ondersteunt de FVA als sponsor met de benodigde kabels voor de werkplatuistrusting. Zo wordt bijvoorbeeld de NYY-J 5x16 re mm²-stroomverdelingskabel gebruikt voor de driefasenaansluiting, en de YR-belkabel voor signaaloverdracht naar de centrale PLC-besturing. De ultramoderne elektrische installatie maakt het de studenten veel gemakkelijker om in de werkplaats en het magazijn te werken, en draagt zo bij aan het voortzetten van de succesvolle traditie van de FVA naar de toekomst toe.

terug