Internationale Uitwisseling van Onderwijs

Spaanse onderwijzers bezoeken HELUKABEL om meer te leren over duaal beroepsonderwijs in Duitsland.

Spanish Teachers visit HELUKABEL

Afgelopen week verwelkomde HELUKABEL een internationale delegatie van onderwijsdeskundigen uit Spanje op ons hoofdkantoor in Hemmingen. Deze professionals kwamen meer te weten over het duale onderwijssysteem in Duitsland, aangezien de invoering van een dergelijk systeem momenteel in hun eigen land wordt besproken.

De Eric-Bracher School in Kornwestheim, een beroepsschool die veel HELUKABEL-stagiairs ook bezoeken, is verantwoordelijk voor het tot stand brengen van dit eerste contact. De school is al vele jaren betrokken bij internationale projecten op het gebied van beroepsopleiding als onderdeel van het EU Erasmus-programma. Zowel studenten als docenten nemen deel aan regelmatige uitwisselingsmogelijkheden, onder andere in de Spaanse stad Valencia. Deze uitwisselingen helpen onder andere bij het ondersteunen van vreemde taalvaardigheden en bieden verschillende inzichten in de professionele wereld. Dit zijn belangrijke voordelen in een steeds meer mondiale economie.

Door het bedrijf te bezoeken, konden de onderwijsdeskundigen uit eerste hand de voordelen van duaal beroepsonderwijs voor de deelnemers ervaren. De stagiairs bij HELUKABEL worden vanaf het begin geïntegreerd in hun teams op zakelijke en commerciële gebieden en nemen belangrijke verantwoordelijkheden en taken op zich. "Ze raken grondig bekend met het hele bedrijf vanaf de basis en leren alles wat ze nodig hebben om als gekwalificeerde professional bij te dragen aan HELUKABEL," zegt Opleidingsadviseur Melanie Neef. "We besteden speciale aandacht aan het ontwikkelen van hun vaardigheden en talenten en ondersteunen hun groei." Op deze manier kon Tatiana Nogueira, een Spaanstalige stagiair, tijdens het bezoek van de onderwijsdeskundigen aan Hemmingen als tolk optreden.

De kennis die uit deze uitwisseling is verkregen, zal worden gepresenteerd aan het Spaanse Ministerie van Cultuur, waar het zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het lokale duale onderwijssysteem. "Ik geloof dat duaal beroepsonderwijs aanzienlijke voordelen biedt voor alle betrokkenen," benadrukt Melanie Neef. "Ik ben verheugd dat dit bezoek kon bijdragen aan onze ondersteuning van de jeugd op Europees niveau."

terug