Complete systemen voor energievoorziening, gegevensoverdracht en aarding.

Op de SPS 2023 (14 - 16 november, Neurenberg) zal de HELUKABEL Group zijn uitgebreide assortiment oplossingen voor elektrische verbindingstechnologie tentoonstellen. Onze focus ligt op industriële automatisering, en we zullen te vinden zijn in Hal 2 op Stand 230/231. Bezoekers kunnen onder andere kabelrupsen, gecoördineerde kabelprogramma's en moderne aardingsconcepten voor industriële installaties en productielijnen verkennen.

HELUKABEL's booth at SPS 2022

HELUKABEL zal complete systemen voor energievoorziening, gegevensoverdracht en aarding tentoonstellen op SPS 2023.

Elektrische verbindings technologie is al 45 jaar de specialiteit van HELUKABEL. Ondertussen biedt het bedrijf ook complete systeemoplossingen uit één bron. Voor kabelgeleiding en -bescherming is de dochteronderneming van HELUKABEL, EKD Systems, gespecialiseerd in op maat gemaakte kabeldragers van staal, roestvrij staal en kunststof, die bijvoorbeeld worden gebruikt in mobiele machines en systemen, evenals in automatisering. Tegelijkertijd biedt HELUKABEL gebruikers een uitgebreid kabelportfolio dat aan alle eisen voldoet, van kosteneffectieve producten tot het hoogste kwaliteitsniveau. Met Sangel Systemtechnik GmbH, nog een dochteronderneming van HELUKABEL, zorgt voor de assemblage van de kabels. Klanten kunnen volledig voorgemonteerde en kant-en-klare assemblages verkrijgen. Dit minimaliseert de installatiecomplexiteit en stroomlijnt het inkoopproces.

Ruimte- en gewichtsgeoptimaliseerde sleepkettingkabel

Voor situaties waar zware mechanische belasting in sleepringen vereist is, biedt HELUKABEL state-of-the-art continue-flex kabels uit de MULTISPEED-serie. Deze kabels vertonen uitzonderlijke eigenschappen zoals nauwe buigradii, hoge slijtvastheid en zijn verkrijgbaar met PVC, PUR en TPE mantels. Bovendien kunnen deze kabels snel en efficiënt worden geleverd dankzij het moderne logistieke concept van HELUKABEL. De volledig vernieuwde Multispeed 522-TPE UL/CSA zal voor het eerst te zien zijn op SPS. Deze kabel heeft UL- en CSA-certificeringen en is tot 10 procent dunner dan vergelijkbare PUR-versies, waardoor hij ideaal is voor beperkte ruimtes. Het verminderde gewicht van deze kabels bespaart energie tijdens beweging, en het superieure TPE mantelmateriaal biedt de beste slijteigenschappen.

Multispeed 522
Voor situaties waar zware mechanische belasting vereist is, biedt HELUKABEL state-of-the-art continue-flex kabels uit de MULTISPEED-serie.

Aangepaste aardingsschema's met eenvoudige installatie.

Application of the Copper Earthing Strap

Een ander belangrijk aspect op de stand van HELUKABEL dit jaar is het onderwerp aarding. Dit wint aan belang in industriële automatisering, omdat een groeiend aantal machines en systemen naast elkaar functioneert in een beperkt gebied, en hun elektromagnetische velden invloed op elkaar kunnen hebben. Om EMC-interferentie te voorkomen, biedt HELUKABEL verschillende aardingsbanden, beschermende geleiders en aanvullende accessoires, waaronder een snel te monteren aardingsblok, waarmee gebruikers een op maat gemaakt en praktisch aardingsschema kunnen creëren met weinig installatieproblemen.

Data- en besturingskabels voor robotica.

Het assortiment industriële automatiseringsproducten van HELUKABEL omvat de ROBOFLEX-serie van data- en besturingskabels, speciaal ontworpen voor gebruik op zeer dynamische en driedimensionale industriële robots. Deze kabels kunnen betrouwbaar trek-, druk-, buig- en torsiebelasting weerstaan. Bovendien heeft de ROBOFLEX-serie uitstekende oliebestendigheid en kan deze de negatieve effecten van lasspatten weerstaan.

Een verscheidenheid aan data-, netwerk- en buskabels staat tot uw beschikking. HELUKABEL biedt HELUKAT koperen en HELUCOM glasvezelkabels met uitzonderlijke transmissiemogelijkheden, zelfs onder uitdagende omstandigheden. Als betrouwbare samenwerkingspartner in aandrijftechnologie biedt HELUKABEL ook servoaandrijfmotor-, encoder- en hybride kabels, evenals de bijbehorende accessoires. De TOPSERV Hybrid single-cable solution-serie bedient bekende digitale interfaces, zoals DSL, EnDat of EtherCAT. Dit geldt zowel voor PVC- als PUR-versies. HELUKABEL levert kabels die voldoen aan standaardnormen zoals UL, geschikt voor inzet in de wereldwijde werktuigbouwsector.

Benieuwd? Bezoek HELUKABEL op SPS 2023. Je vindt ons in Hal 2, Stand 230/231. Reserveer hier je gratis toegangskaart voor het evenement.

terug