Hoog flexibele Kabels voor Kabelrupssystemen en Open Installatie

HELUKABEL heeft besturing- en aandrijfkabels in haar assortiment die TC-ER-conforme vlamvertraging en flexibiliteit combineren voor bewegende toepassingen in de kabelrups."

  • slider image
  • slider image

Minder installatietijd en lagere kosten. In veel gevallen biedt de open installatie van elektrische kabels zonder buis of gesloten kabelkanaal aanzienlijke voordelen voor de gebruiker. Dit is echter niet altijd mogelijk zonder de juiste goedkeuring; In de Verenigde Staten moeten kabels bijvoorbeeld een TC-ER (Tray Cable - Exposed Run) certificering hebben om in een kabelgoot te worden gelegd. Om dit te verkrijgen, moeten zowel de gebruikte materialen als de constructie aan speciale eisen voldoen, inclusief vlamvertraging.

De verhoogde vlamvertraging die vereist is voor TC-ER-kabels gaat echter vaak ten koste van de flexibiliteit. Als gevolg hiervan is de constante beweging die met name in kabel dragende-toepassingen optreedt, te veel voor de meeste kabels. Het resultaat is verminderde duurzaamheid en het risico op kabelbreuk, wat kan leiden tot kostbare downtime.

  • slider image

    Dankzij hun TC-ER goedkeuring zijn de PVC-besturingskabels MULTIFLEX 600 en MULTIFLEX 600-C geschikt om open en onbeschermd op de kabelrups gelegd te worden tot aan de machine.

  • slider image

    De TOPSERV 600 VFD en TOPSERV 650 VFD aandrijfkabels zijn ideaal als voedingskabels voor servomotoren.

Voor scenario's waarin zowel TC-ER-conforme vlamvertraging als een hoge mate van flexibiliteit noodzakelijk zijn, heeft HELUKABEL twee optimale oplossingen in haar assortiment; PVC-stuurkabels MULTIFLEX 600 (ongepantserd) en MULTIFLEX 600-C (gepantserd). Dankzij hun TC-ER-goedkeuring zijn deze kabels geschikt om open en onbeschermd in de kabelgoot tot aan de machine te worden gelegd. Ze zijn speciaal ontworpen als permanent bewegende verbindingskabels in kabelrupsen voor industriële machines en systemen, met een minimale buigradius van 7,5 of 10 keer de kabeldiameter. Bovendien vertonen de MULTIFLEX-kabels uitzonderlijke bestendigheid tegen olie en in de gepantserde versie uitstekende elektromagnetische compatibiliteit (EMC).

De TOPSERV 600 VFD en TOPSERV 650 VFD aandrijfkabels zijn voorzien van TC-ER-goedkeuring en bieden uitzonderlijke flexibiliteit, waardoor ze ideaal zijn als voedingskabels voor servomotoren. Bovendien biedt een afscherming met een vertind koperen vlechtwerk aanzienlijke bescherming tegen elektrische interferentie. De speciale TPE-mantel vertoont bovendien hoge bestendigheid tegen olie en koelmiddelen, evenals slijtage, waardoor ze perfect zijn voor industriële toepassingen in kabelrupssystemen of bij open installaties.

Zowel de MULTIFLEX- als de TOPSERV-kabels zijn sinds 2016 verkrijgbaar bij HELUKABEL. Ze hebben hun geschiktheid in verschillende toepassingen met uiteenlopende eisen aangetoond. Dit biedt machinefabrikanten die voor de Amerikaanse markt produceren een betrouwbare oplossing die voldoet aan internationale normen.

Samen met haar klanten ontwikkelt HELUKABEL ook individuele oplossingen voor speciale toepassingen, variërend van op maat gemaakte kabels tot volledig voorgemonteerde en klaar-om-te-installeren kabelrupssystemen.

Nieuwsgierig? Ontdek nu onze zeer flexibele kabels met TC-ER-goedkeuring!

Naar de webshop

terug