Team Electric Superbike Twente presenteert nieuwe e-bike

met de VECTOR-ST is een dubbele actieradius bereikt

De medewerkers van HELUKABEL feliciteren het team Electric Superbike Twente met de release van de nieuwe elektrische racemotor Vector-ST!

Deze motorfiets is het resultaat van het doorzettingsvermogen van de studententeams van de University of Twente en Saxion University of Applied Sciences.

Als trotse sponsor levert Helukabel al enkele jaren alle kabels voor dit project waaronder CAN-kabels en de NSGAFÖU 1,8/3kV ORANGE kabel. De CAN-kabels gebruikte het team voor het gehele communicatienetwerk in de superbike. Hier wordt de sensor- en aansturingsdata doorheen gestuurd + de stroom die nodig is om alle bordjes stroom te leveren.

De NSGAFÖU 1,8/3kV ORANGE kabel hebben ze voor een stress test van het hoog voltage systeem gebruikt. Voor de engineers is de shielding, oftewel afscherming in de kabels van groot belang om de invloed en storing van elektromagnetische straling van onze elektromotor tegen te gaan. Dit zit ook in de SUPER-PAAR-TRONIC-340-C-PUR kabel van het koelsysteem.

Deze motor is uniek door de "Swapping Technology". Het studententeam kan tijdens een race in een korte pitstop de gehele accu vervangen. Zo hebben zij de actieradius als het ware verdubbeld.

Helukabel draagt graag bij aan de missie van het team Electric Superbike Twente: “Preserve racing for future generations”.

Kijk voor meer info op de site van Electric Superbike Twente

terug