Helukabel bereikt één miljard omzet

Een succesvol jaar in 2022 - Op koers voor groei in Duitsland en op het internationale toneel

The three Managing Directors in suits of Helukabel GmbH

De HELUKABEL Groep kan terugkijken op een succesvol boekjaar: Voor het eerst in haar geschiedenis behaalde de aanbieder van totaaloplossingen voor elektrische verbindingstechniek een omzet van meer dan een miljard euro. Zowel op de Duitse thuismarkt als internationaal heeft de onderneming een sterke groei laten zien - en ziet de toekomst optimistisch tegemoet.

De omzet van de HELUKABEL-groep bedroeg 1,1 miljard euro - een stijging van ongeveer 36 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De Duitse vestigingen, die bijna de helft van de totale omzet uitmaken, noteerden een stijging van 28 procent. Maar ook in het buitenland boekte het bedrijf aanzienlijke winst: Met een omzetgroei van 41 procent was het jaar uiterst succesvol voor de internationale bedrijven, vooral in de rest van Europa, Amerika, Afrika en Azië.

Eén van de belangrijkste redenen voor deze positieve ontwikkeling is de grote diversiteit: HELUKABEL levert aan klanten uit alle sectoren en biedt oplossingen op maat voor de meest uiteenlopende toepassingen. Daarnaast onderscheidde HELUKABEL zich vorig jaar vaak van de concurrentie door de betrouwbare beschikbaarheid van producten. Met 61 verkoop-, logistieke en productielocaties in 39 landen staat het bedrijf bovendien heel dicht bij zijn klanten wereldwijd. De in 2022 te lanceren onlineshop, waarmee de HELUKABEL Groep zijn groei op het gebied van e-business strategisch wil bevorderen, belooft nog meer potentieel.

Als familiebedrijf is HELUKABEL bovendien zeer solide gepositioneerd, wat langetermijnplanning en investeringszekerheid mogelijk maakt: "Wij profiteren bijvoorbeeld van een hoog eigen vermogen, wat ons stabiliteit geeft en vertrouwen schept in de toekomst", meldt commercieel directeur Andreas Hoppe. "Wij investeren bijvoorbeeld tientallen miljoenen euro's in onze vestigingen in Meissen en Windsbach, maar ook in het buitenland, om onze productiecapaciteit aanzienlijk uit te breiden. Ook het aantal medewerkers, dat momenteel 2.200 bedraagt, zal daardoor naar verwachting verder toenemen.

Ook voor het boekjaar 2023 heeft de specialist in bevestigingstechnologie een goede start gemaakt. "Ons portfolio is bijzonder goed gepositioneerd voor megatrends als elektromobiliteit, hernieuwbare energie en automatiseringstechnologie", legt Hoppe uit. "Onze vooruitzichten voor de rest van het jaar blijven dan ook optimistisch."

terug