De energie van de zon benutten

Als partner van de fotovoltaïsche industrie biedt HELUKABEL een uitgebreid gamma aan producten en oplossingen.

Man working on a photovoltaic system on the roof of a house

HELUKABEL biedt fabrikanten, installateurs en exploitanten van fotovoltaïsche systemen een uitgebreid assortiment producten en oplossingen.

De vraag naar hernieuwbare energie neemt wereldwijd snel toe en zonne-energie is een van de belangrijkste bronnen, samen met wind en water. Om ervan te profiteren worden fotovoltaïsche systemen gebruikt voor woningen, industriële hallen, kantoorgebouwen, boerderijen en drijvende systemen. De milieuomstandigheden variëren sterk; fotovoltaïsche systemen zijn echter altijd blootgesteld aan weersomstandigheden, vochtigheid, UV-straling en sterk wisselende temperaturen.

Betrouwbare en duurzame bekabeling van de afzonderlijke zonnepanelen onderling en de bekabeling naar de omvormers en opslagsystemen is cruciaal voor een efficiënte werking van de systemen. Hier zijn kabels nodig die betrouwbaar bestand zijn tegen alle externe invloeden. Dit is immers de enige manier om de opgewekte energie daar te krijgen waar ze nodig is.

Als jarenlange partner van de fotovoltaïsche industrie levert HELUKABEL voor elke toepassing de ideale kabels en leidingen en de juiste accessoires. Wij bieden een breed scala aan producten, van DC stringkabels voor het aansluiten van zonnepanelen, via aarde- en middenspanningskabels voor aansluiting en netvoeding, tot glasvezel- en datakabels voor netwerken en communicatie.

Daarnaast bieden wij geïntegreerde kabelbeheersystemen, waaronder connectoren, stekkers, slangen, wartels, behuizingen en gereedschappen, alsmede voorgeassembleerde kabels.Wij hebben ons uitgebreide productassortiment voor de solarindustrie voor u samengevat in onze nieuwe HELUKABEL SOLAR POWER flyer. Neem een kijkje en ontdek hoe wij bij HELUKABEL fabrikanten, installateurs en exploitanten van fotovoltaïsche systemen en energieopslagsystemen over de hele wereld ondersteunen bij het opwekken van schone, duurzame en hernieuwbare energie!

terug