Hijsen, kranen, trommelbare kabels en transportbanden

HELUKABEL toont de trommelbare-, festoon-, spreader-, mijnbouw- en liftkabels en legt uit hoe deze oplossingen kunnen bieden voor uw sector. U kunt alle producten vinden in onze Product Finder op onze website.

Trommelbaar

Tommelbare kabels worden gebruikt bij hoge mechanische belasting, vooral voor toepassingen met veelvuldig op- en afrollen met gelijktijdige trek- en torsiespanning, voor bouwmachines, transportbanden, ploegen en kranen.

Onze trommelbare kabels

NSHTÖU

Voor toepassingen met veelvuldig op- en afrollen met gelijktijdige trek- en torsiespanning, voor bouwmachines, transportbanden, ploegen en kranen. Ze worden gebruikt als robuuste en weerbestendige kabels voor de ruigste werkzaamheden in de mijnbouw en in flexibele behandelingsapparatuur en spoorwegmotoren.

(N)SHTÖU-V

Voor verticale beweging onder extreme mechanische belasting en op bewegende kabeldragers. Gebruikt als robuuste toevoer naar bouwmachines, transportbanden, transport- en kraansystemen in droge, vochtige en natte omgevingen en buiten. Voor toepassingen die verder gaan dan de standaardoplossingen raden wij u aan onze speciaal ontwikkelde vragenlijst voor het haspelen van kabels in te vullen.

(N)SHTÖU-FO (LWL)

Wordt gebruikt wanneer vaak op- en afgerold moet worden, vooral bij gelijktijdige trek- en/of torsiespanning, als besturingskabel in hijstoestellen, liften en transportmiddelen met hoge mechanische belasting, als trommelbare kabel en in sleepkettingen met lage mechanische belasting. Kan worden gebruikt in droge, vochtige en natte ruimten, alsook buiten. De belangrijkste toepassing van deze kabels is het gebruik in ERTG-kranen (Electrified Rubber Tyred Gantry cranes).

PUR-HF 0,6/1kV

Geschikt voor toepassingen met frequente op- en afwikkeling met hoge mechanische en trekspanning, zowel horizontaal als verticaal. Ze worden gebruikt als robuuste en weerbestendige kabels in ruwe bedrijfsomgevingen zoals in bouwmachines, transportbanden en hefsystemen, in kranen, mijnbouw en in flexibele transport apparatuur. Deze kabels zijn geschikt voor installaties in droge, vochtige en natte ruimten, alsook buiten.

TROMMPUR®-H

Aanzienlijk kleinere buitendiameters, kleinere buigradii en een lager gewicht in vergelijking met NSHTÖU-kabels maken het gebruik van kleinere aandrijfmotoren en reels mogelijk, wat een aanzienlijke kostenbesparing oplevert. Trommelbare kabels worden gebruikt bij hoge mechanische belasting, vooral voor toepassingen met veelvuldig op- en afrollen met gelijktijdige trek- en torsiespanning, voor bouwmachines, transport- en hefsystemen en kranen. Zij worden gebruikt als robuuste en weerbestendige kabels in de zwaarste bedrijfsomgevingen in de mijnbouw en in flexibele transport apparatuur en spoorwegmotoren. De kabels zijn geschikt voor installaties in droge, vochtige en natte omgevingen en ook buiten.

TROMMPUR®-V FO (LWL)

Deze speciale trommelbare kabels worden gebruikt voor hoge mechanische belasting, vooral voor verticale toepassingen met veelvuldig op- en afrollen met gelijktijdige trek- en torsiespanning, voor bouwmachines, transportbanden, kranen en hefsystemen. Zij worden gebruikt als robuuste en weerbestendige kabels in de zwaarste bedrijfsomgevingen in de mijnbouw en in flexibele transport apparatuur. De kabels zijn geschikt voor installaties in droge, vochtige en natte omgevingen en ook buiten.

(N)TSCGEWÖU-MSR+FO AND (N)TSCGEWÖU-MSR

zonder glasvezel

Deze extreem robuuste stroomkabels zijn speciaal ontworpen voor trommelbare toepassing, bij voorkeur voor gebruik op monospiralen van ERTG's (Electrified Rubber Tyred Gantry cranes).

Voor toepassingen die verder gaan dan de standaardoplossingen raden wij u aan onze speciaal ontwikkelde vragenlijst voor het oprollen van kabels in te vullen (gelinkt onderaan dit artikel).

Festoon

Festoonkabels zijn ontworpen voor bovengrondse transportsystemen die worden samengetrokken en verlengd met de beweging van uw toepassing.

Onze vlakkabels

PVC-vlak

Vlakkabel van het PVC-type worden hoofdzakelijk gebruikt als sleepkabel voor kraaninstallaties, vloertransportsystemen en. Niet geschikt voor gebruik buitenshuis.

NEO-vlak en NEO-vlak-C

Vlakkabels van het neopreen-type worden hoofdzakelijk gebruikt als sleepkabel voor kraaninstallaties, vloertransportsystemen en stellingapparatuur. Deze kabels zijn ook op aanvraag beschikbaar met UL-goedkeuring voor de export.

PVC-flat-CY

Platte afgeschermde PVC-kabels worden hoofdzakelijk gebruikt als sleepkabel voor kraaninstallaties, vloertransportsystemen en stellingbedieningsapparaten. Niet geschikt voor gebruik buitenshuis

(N)GRDGOEU

Deze flexibele laagspannings- en besturingskabels kunnen worden gebruikt in alle ketting- en festoonsystemen als verbindings- en besturingskabels in hefwerktuigen, transportapparatuur en hijsinstallaties voor zware mechanische belasting, in droge, vochtige of natte ruimten en in natte industriële omstandigheden. Geschikt voor toepassing onder hoge mechanische belasting en veelvuldig buigen tijdens gebruik.

(N)SHTOEU-FO (LWL)

Deze kabels worden gebruikt wanneer vaak op- en afgerold moet worden, vooral bij gelijktijdige trek- en/of torsiespanning, als besturingskabel in hijstoestellen, liften en transportmiddelen met hoge mechanische belasting, als haspelkabel en in sleepkettingen met lage mechanische belasting. Kan worden gebruikt in droge, vochtige en natte ruimten, alsook buiten. De belangrijkste toepassing van deze kabels is het gebruik in ERTG-kranen (Electrified Rubber Tyred Gantry cranes).

(N)SHTOEU-FO (LWL)

Deze kabels worden gebruikt wanneer vaak op- en afgerold moet worden, vooral bij gelijktijdige trek- en/of torsiespanning, als besturingskabel in hijstoestellen, liften en transportmiddelen met hoge mechanische belasting, als haspelkabel en in sleepkettingen met lage mechanische belasting. Kan worden gebruikt in droge, vochtige en natte ruimten, alsook buiten. De belangrijkste toepassing van deze kabels is het gebruik in ERTG-kranen (Electrified Rubber Tyred Gantry cranes).

Spreaderkabels

Spreaderkabels worden gebruikt in kraantoepassingen voor het verplaatsen van zeecontainers.

Onze spreaderkabels

HELUSPREADER YSLTÖ-J

Een spreaderkabel met hoge mechanische spanningen in verticale korf operationeel in droge, vochtige, natte omgeving en in open lucht. Bij de installatie moet de kabel tegen de klok in en ongetwist in de korf worden gelegd.

PUR-HF Spreader BASKET

Deze kabels zijn geschikt voor toepassingen in verticale reeling systemen, vooral in kraansystemen met spreader met hoge mechanische belasting. Het opbergen van de kabels gebeurt in een mand. Deze kabels zijn geschikt voor installaties in droge, vochtige en natte ruimten, alsook buiten.

PUR-HF Spreader REEL

Deze kabels zijn geschikt voor toepassingen in verticale reeling systemen, met name in kraansystemen met spreider met hoge mechanische belasting. Tijdens het gebruik van de kraan wordt de kabel met hoge snelheid op een trommel gewikkeld en afgewikkeld. Deze kabels zijn geschikt voor installaties in droge, vochtige en natte ruimten, alsook in de open lucht.

TROMMPUR-V FO (LWL)

Deze speciale haspelkabels worden gebruikt voor hoge mechanische belasting, vooral voor verticale toepassingen met veelvuldig op- en afrollen met gelijktijdige trek- en torsiespanning, voor bouwmachines, transportbanden, kranen en hefsystemen. Zij worden gebruikt als robuuste en weerbestendige kabels in de zwaarste bedrijfsomgevingen in de mijnbouw en in flexibele transport systemen. De kabels zijn geschikt voor installaties in droge, vochtige en natte omgevingen en ook buiten.

Mijnbouw

Mijnbouwkabels zijn bestemd voor gebruik in de mijnbouw en bij sleeptoepassing.

NSSHÖU

Verbindingskabel voor zeer hoge mechanische belasting in de ondergrondse mijnbouw en gereedschappen voor gebruik in de industrie en buitenshuis. Ze worden ook gebruikt in de mijnbouw, de bovengrondse mijnbouw, steengroeves, op bouwplaatsen, zowel buiten als binnen. Geschikt voor vaste montage op pleisterwerk in droge, vochtige en natte ruimten. Een lange levensduur is gegarandeerd onder extreme gebruiksomstandigheden. Niet geschikt voor continue op- en afwikkelen bij gebruik in alle soorten machines, zoals robots, handling units en energie-overdracht units, waar constante mobiliteit essentieel is. De isolatie van een kunststof-rubberverbinding op EPR-basis verbetert de weerstand tegen ozon, zodat scheurvorming door ozon en schade aan de isolatie in schakelpanelen wordt voorkomen.

(N)TSCGEWÖU-TR + FO and (N)TSCGEWÖU-TR

zonder glasvezel

Deze zware sleepkabels zijn ontwikkeld voor gebruik onder extreem zware omstandigheden. Vooral in open en ondergrondse mijnen. Ze zijn bestand tegen atmosferische blootstelling en UV-straling.

(N)TSCGEWÖU-W

Geschikt voor gebruik in drijvende dregschepen en andere machines waarbij onderwatergebruik van de sleepkabel noodzakelijk is. Bestand tegen UV, ozon en vocht, geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

PUR-HF MINE

Deze kabels worden gebruikt als stroom- en besturingskabels in alle soorten mobiele apparatuur in ruwe werkomgevingen, vooral in mobiele mijnbouwvoertuigen. Ze kunnen ook worden gebruikt in festoon systemen en als reelingkabel onder hoge mechanische belasting zoals torsie-trekspanning. Deze kabels zijn geschikt voor installaties in droge, vochtige en natte ruimten, alsook buiten. De PUR-buitenmantel biedt een zeer goede bescherming tegen hydrolyse en olie.

Lift

Wij leveren BAULIFTKABEL BASKET B101 in 6mm, 10mm en 16mm, stugge trolleykabel, H07RN-F en vlakkabels.

Bauliftkabel B101

Deze speciale hybride kabels worden gebruikt voor de voeding en besturing van verticale liften in de bouwsector. Hier wordt de kabel als sleepkabel via het laadplatform uit een korf getrokken. Het laadplateau trekt de kabel mee bij de opwaartse beweging. Tijdens de neerwaartse beweging keert de kabel automatisch terug naar de korf.

H07RN-F

Zwaar belastbare kabel met rubberen mantel voor gebruik bij gemiddelde mechanische belasting in droge, vochtige en natte ruimten, in agrarische gebouwen en buiten.

PVC-Vlakkabel

Vlakkabels van het PVC-type worden hoofdzakelijk gebruikt als sleepkabel voor kraaninstallaties, vloertransportsystemen en stellingapparatuur. Niet geschikt voor gebruik buitenshuis.

NEO-vlak

Vlakkabels van het neopreen-type worden hoofdzakelijk gebruikt als sleepkabel voor kraaninstallaties, vloertransportsystemen en stellingapparatuur. Deze kabels zijn ook op aanvraag beschikbaar met UL-goedkeuring voor de export.

PVC-vlak-CY

Afgeschermde vlakke PVC-kabels worden hoofdzakelijk gebruikt als sleepkabel voor kraaninstallaties, vloertransportsystemen en stellingapparatuur. Niet geschikt voor gebruik buitenshuis.

NEO-vlak-C

Afgeschermde neopreen vlakke kabels worden hoofdzakelijk gebruikt als sleepkabel voor kraaninstallaties, vloertransportsystemen en stellingapparatuur. Deze kabels zijn ook op aanvraag beschikbaar met UL-goedkeuring voor de export.

Stijve trolleykabel beschikbaar op aanvraag

(N)SHTOEU-FO (LWL)

Deze kabels worden gebruikt wanneer vaak op- en afgerold moet worden, vooral bij gelijktijdige trek- en/of torsiespanning, als besturingskabel in hijstoestellen, liften en transportmiddelen met hoge mechanische belasting, als reeling kabel en in sleepkettingen met lage mechanische belasting. Kan worden gebruikt in droge, vochtige en natte ruimten, alsook buiten. De belangrijkste toepassing van deze kabels is het gebruik in ERTG-kranen (Electrified Rubber Tyred Gantry cranes).

terug