HELUKABEL opent dochteronderneming in Marokko

De nieuwe locatie maakt het mogelijk dichter bij de klanten te komen in een belangrijke groeimarkt.

Moroccan Flag next to cables

De HELUKABEL Groep versterkt haar aanwezigheid op het Afrikaanse continent met een nieuwe vestiging in Marokko.

De HELUKABEL Groep versterkt haar aanwezigheid op het Afrikaanse continent: in februari opende de specialist in elektrische verbindingstechnologie een dochteronderneming in Marokko. De nieuwe vestiging in de metropool Casablanca maakt het vanaf nu mogelijk om dichter bij de klanten in deze dynamische groeimarkt te zijn.

De ondersteuning voor de HELUKABEL Marokko dochteronderneming zal worden geleverd door collega's uit Portugal, die sinds 2017 actief zijn in het Noord-Afrikaanse land. "We hebben een stabiele economische groei waargenomen in Marokko, vooral de afgelopen twee jaar", meldt Eduardo Soares, Managing Director van HELUKABEL Portugal. "Vooral de sectoren machinebouw en hernieuwbare energie zijn veelbelovend. Daarom hebben we besloten om onze activiteiten daar verder uit te breiden door een eigen vestiging te vestigen."

De toepassingen in deze sectoren worden steeds veeleisender, legt de HELUKABEL-expert uit - en daarmee stijgt ook de vraag naar complexe of op maat gemaakte oplossingen voor verbindingstechniek. "Onze nieuwe dochteronderneming zal ons helpen ons inzicht in de specifieke behoeften van onze klanten te verdiepen, zodat we gerichte ondersteuning kunnen bieden en flexibiliteit kunnen bieden", voegt Soares toe. HELUKABEL Marokko is de tweede dochteronderneming van het Duitse bedrijf op het Afrikaanse continent. HELUKABEL is sinds 2010 aanwezig in Zuid-Afrika. In totaal heeft de groep nu 61 vestigingen in 38 landen en ongeveer 2.200 mensen in dienst.

terug