HELUKABEL bouwt nieuwe fabriek in Haan

Geconcentreerde expertise in elektrische verbindingstechnologie onder één dak

De HELUKABEL Groep creëert ruimte voor verdere groei: De specialist in elektrische verbindingstechniek bouwt een nieuwe vestiging in Haan, Noordrijn-Westfalen. Vanaf 2025 zal hier niet alleen de voorheen in Duisburg gevestigde HELUKABEL-vestiging Rijn-Ruhr, maar ook de dochterondernemingen EKD Systems en Robotec-Systems gevestigd zijn.

EKD Systems GmbH is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van kabelsleepkettingen van staal, roestvrij staal en kunststof en maakt sinds begin 2022 deel uit van de HELUKABEL-groep. Robotec-Systems GmbH is gespecialiseerd in slang- en mediapakketten voor robotica en werd in 2012 door HELUKABEL overgenomen. In de nieuwe vestiging in Haan zullen beide dochterondernemingen samen met hun HELUKABEL-collega's onder één dak werken. Aangezien hun klanten en werkterreinen elkaar in veel gevallen overlappen, hoopt de ondernemingsgroep op aanzienlijke synergie-effecten door de verhuizing naar de nieuwe locatie.

"Enerzijds breiden we met de nieuwbouw onze capaciteit uit, zodat we verder kunnen groeien", legt Andreas Hoppe, Chief Financial Officer bij HELUKABEL, uit. Het doel is om het aantal medewerkers ter plaatse te verhogen van het huidige aantal van 70 tot 150 in 2030. "Anderzijds zijn we in een nog betere positie om onze gezamenlijke capaciteiten te integreren om onze klanten kant-en-klare en op maat gemaakte totaaloplossingen in de elektrische verbindingstechniek aan te bieden.

"De stad Haan was in veel opzichten een logische keuze voor de huisvesting van het nieuwe gebouw, voegt Hoppe toe: "De geografische nabijheid van onze vorige locaties is enorm voordelig. Veel van onze bestaande klanten zijn hier immers gevestigd en onze medewerkers hoeven niet langer te pendelen. Ook de uitstekende infrastructuur en de aantrekkelijke ligging midden in de economisch sterke metropoolregio Rijn-Ruhr waren sterke redenen om voor Haan te kiezen."

terug