Dit is waar high-tech om de hoek komt kijken

De voordelen van RADOX®-spoorwegkabels van HUBER+SUHNER voor de constructie van spoorvoertuigen

Train in production hall, Railway Cable

Spoorvoertuigen zijn tegenwoordig zeer complex en hebben steeds meer technologieën aan boord die afhankelijk zijn van efficiënte stroom- en datatransmissie.

Spoorvoertuigen zijn tegenwoordig zeer complex en hebben steeds meer technologieën aan boord die afhankelijk zijn van efficiënte stroom- en datatransmissie. Ook worden er meer kabels en draden geïnstalleerd - wat op zijn beurt de behoefte aan meer ruimte beïnvloedt en het voertuiggewicht verhoogt. Fabrikanten en exploitanten geven daarom de voorkeur aan oplossingen die licht en compact zijn om eventuele negatieve gevolgen voor prestaties en bedrijfskosten te verminderen.

Tegelijkertijd moeten spoorwegkabels voldoen aan strenge normen en veiligheidsvoorschriften om ervoor te zorgen dat ze bij een ongeval geen schade toebrengen aan reizigers: naast een breed temperatuurbereik moeten ze bestand zijn tegen olie, brandstoffen en chemicaliën en tegen hoge elektrische en mechanische belastingen. Kabels en draden in het spoorvervoer moeten onder zware dagelijkse omstandigheden gedurende lange tijd betrouwbaar functioneren en mogen bij brand niet in brand vliegen. Aan deze eisen kan alleen worden voldaan met speciale materialen en ontwerpen.

Speciale materialen voor hoge temperaturen

De Zwitserse fabrikant HUBER+SUHNER heeft met zijn RADOX®-kabelserie een productassortiment ontwikkeld dat speciaal is ontworpen voor gebruik in spoorwegvoertuigen. Dankzij hun elektronisch cross-linked isolatiemateriaal zijn de kabels mechanisch extreem belastbaar, smelten ze niet bij zeer hoge temperaturen en blijven ze ook bij kortsluiting maatvast. De hoogtechnologische materialen zorgen ook voor een verminderde wanddikte en besparen zo ruimte en gewicht. RADOX® spoorkabels zijn geschikt voor het bekabelen van railgebonden voertuigen zoals regionale en hogesnelheidstreinen, metro's, trams en locomotieven. Ze worden bijvoorbeeld toegepast in de bestuurderscabine, in aandrijfmotoren, airconditioningsystemen, besturings- en veiligheidssystemen, in het onderstel of in verlichtingssystemen.

Het productassortiment van RADOX® is met succes getest volgens verschillende internationale normen zoals EN 50264 en EN 50306 en voldoet daarmee aan alle eisen voor kabels en draden in de railvoertuigbouw. Als distributiepartner van HUBER+SUHNER biedt HELUKABEL het volledige productassortiment – ​​wereldwijd met een hoge voorraadbeschikbaarheid en zonder minimale bestelhoeveelheden. Er is een op maat gesneden service beschikbaar en klantspecifieke logistieke oplossingen maken een betrouwbare levering van de benodigde artikelen mogelijk. HELUKABEL levert ook hoogwaardige elektrische aansluitoplossingen voor spoorweginfrastructuur, waaronder stroomkabels voor de voeding van sporen en stroomafnemers, stuurkabels voor seintechniek en data- en glasvezelkabels voor informatieoverdracht.

In onze gloednieuwe catalogus "Kabels en toebehoren voor spoorvoertuigen", die u hier kunt downloaden, hebben wij ons gehele portfolio voor de spoorvoertuigenbouw samengevat. Neem eens een kijkje in deze catalogus!

railroad cable catalogs
terug