Nieuwe norm voor de Britse markt

Bijgewerkte informatie over de UKCA-certificering van onze producten

De Europese conformiteitsmarkering CE wordt binnenkort afgeschaft in Groot-Brittannië: Vanaf 01 januari 2023, na een overgangsperiode van twee jaar, wordt daar alleen nog de Britse UKCA-markering (UK Conformity Assessed) geaccepteerd. Dit heeft ook gevolgen voor de kabels, draden en accessoires van HELUKABEL.

Helaas is het nog niet duidelijk hoe de UKCA-markering vanaf volgend jaar precies geregeld zal zijn. Via onze Britse dochteronderneming, HELUKABEL (UK) Ltd, staan wij echter voortdurend in contact met de verantwoordelijke autoriteiten. Hierdoor zijn wij snel en rechtstreeks op de hoogte van alle toekomstige beslissingen in dit verband. Het UKCA-merk wordt momenteel alleen op onze productetiketten gedrukt. Zodra er meer planningszekerheid is, zullen wij het ook op producten en informatiebladen aanbrengen.

Wij zijn ervan overtuigd dat wij onze klanten in het Verenigd Koninkrijk onze producten en oplossingen ook in de toekomst betrouwbaar en conform de voorschriften kunnen aanbieden. Wij houden u uiteraard op de hoogte van verder nieuws over de UKCA-certificering.

Een verklaring van onze technische ondersteuning over dit onderwerp vindt u hier . Als u vragen heeft, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen!

terug