Aanhoudende groei op de Aziatische markt

Baanbrekende ceremonie voor HELUKABEL's tweede productie-installatie en logistiek centrum in China

Laying of the foundation for the location in China

De HELUKABEL Groep breidt zijn productiecapaciteit in China uit: in Changzhou, ongeveer 200 kilometer ten westen van de metropool Shanghai, bouwt het bedrijf momenteel een tweede fabriek en logistiek centrum. Dit werd veroorzaakt door de sterke en aanhoudende groei van HELUKABEL in de regio. De eerste spadesteek vond plaats op 28 juli en de productie start in 2024.

China en de aziatisch-pacifische staten zijn bijzonder belangrijke markten voor HELUKABEL. Sinds 2014 heeft de fabrikant van verbindingstechnologie een eigen productiefaciliteit in Taicang in de omgeving van Shanghai. Daar bevindt zich ook het centrale magazijn voor China. In Changzhou wordt een nieuwe productiefabriek en logistiek centrum van ongeveer 22.000 vierkante meter gebouwd op een terrein van 55.000 vierkante meter. In de toekomst zal deze locatie voornamelijk flexibele kabels voor industrie en automatiseringstechnologie produceren.

Met een kostprijs van ongeveer 30 miljoen DOLLAR is de nieuwe locatie de grootste investering in de geschiedenis van HELUKABEL buiten Duitsland. Er wordt veel geanticipeerd op de start van de productie, gepland voor 2024: "Een extra fabriek in de regio versterkt onze positie in deze belangrijke, groeiende markt en stelt ons in staat om flexibeler in te spelen op de behoeften van de klant en hen nog sneller dan voorheen hoogwaardige oplossingen te bieden", legt CTO Christoph Bechtold uit. "Met deze stap zijn we er trots op een nieuwe mijlpaal te bereiken in onze bedrijfsgeschiedenis van meer dan 40 jaar."

Portrait of Christoph Bechtold
Christoph Bechtold, Chief Technology Officer (CTO) bij HELUKABEL.
terug