Kabellengtes met één druk op de knop

Het online kopen van goederen kent een snelle groei, niet alleen in de consumentensector, maar ook in de industriële ruimte. Vooral distributeurs als TIM profiteren hiervan. Om te kunnen voldoen aan de toegenomen vraag op het gebied van kabels en leidingen met een 24-uurs leveringsgarantie wordt er gebruik gemaakt van een kabelknipsysteem van Kabelmat.

Rewinding system in operation

Automatisering - het toverwoord in online verzending voor elektronicadealer TIM. (©HELUKABEL / Piotr Krajewski)

Sinds 1987 bedient TIM SA (Technology, Innovation, Mobility) uit het Poolse Siechnice de Poolse markt met producten en diensten voor meet- en regeltechniek en de elektrische en elektronische sector.

Handmatige processen beperken tot een minimum

In hun faciliteit zijn 1800 plaatsen beschikbaar voor kabelhaspels in hooggelegen opslag, die worden bediend door automatische opslagbedieningseenheden. Door de kabelhaspels per pallet te vervoeren, leveren deze volledig geautomatiseerde opslagunits drie deels geautomatiseerde kabelknipstations die momenteel in gebruik zijn. De nieuwe AUTOLOG-opwikkelinstallatie met automatische trommelbelading maakt de verwerking van trommels met een diameter tot 1600 mm (60 in) mogelijk. Sinds 2007 heeft TIM kabelknipsystemen verkregen van Kabelmat Wickeltechnik GmbH in Glatten, een dochteronderneming van de HELUKABEL-groep. De marktleider op het gebied van oprolsystemen in de kabel- en draadindustrie levert bijna alle apparaten en machines voor het opslaan, oprollen en snijden van kabels, draden, staalkabels, buizen, slangen en geëxtrudeerde profielen. Het voor TIM geleverde AUTOLOG systeem heeft een "drum to machine" ontwerp. "We bieden een zeer hoge mate van automatisering, die niet te vergelijken is met veel systemen, vooral niet met die van kleine leveranciers", zegt Kabelmat Wickeltechnik GmbH Sales Manager Manfred Wößner trots.

Medewerker bedient kabelsnijmachine
Bij het Poolse bedrijf TIM wordt een kabelknipsysteem van Kabelmat gebruikt. (©HELUKABEL / Piotr Krajewski)
Medewerker bedient kabelsnijmachine
Het AUTOLOG-systeem biedt een zeer hoge mate van automatisering. (©HELUKABEL / Piotr Krajewski)
terug