Een nieuwe generatie wikkeltechnologie

Kabelmat lanceert de batterij-aangedreven oproller MESSROL 500

Machine Messrol from Kabelmat

De opwikkelaar heeft een krachtige oplaadbare batterij die zorgt voor een draadloze stroomvoorziening voor de elektrische componenten terwijl de eenheid mobiel blijft. (© KABELMAT)

Kabelmat, een dochteronderneming van HELUKABEL, brengt de MESSROL 500 op de markt, een batterij-aangedreven oproller voor kabels, touwen, slangen en profielen. Hiermee hebben gebruikers de flexibiliteit om de MESSROL 500 zonder stroomaansluitingen in het magazijn te gebruiken. Dankzij de draadloze stroomvoorziening kunnen relevante gegevens vanaf elke locatie worden verzameld en opgeslagen.

De opwikkelaars uit de MESSROL-serie van Kabelmat kunnen onder andere kabels en aders opwikkelen, meten en afknippen tot spoelen of ringen. Vooral bij grote bedrijven worden machines vaak mobiel gebruikt en is een stroomaansluiting niet altijd voorhanden. Om deze uitdaging op te lossen heeft Kabelmat de nieuwe MESSROL 500 ontwikkeld: de oproller is voorzien van een krachtige accu die zorgt voor een draadloze stroomvoorziening van alle elektrische componenten. Dit betekent dat de machine overal geplaatst kan worden, wat de flexibiliteit van de gebruiker vergroot.

Bovendien biedt de MESSROL 500 de mogelijkheid om alle relevante gegevens te registreren en op te slaan. Dit is belangrijk omdat sinds 2016 in de Europese Unie de MID (Measuring Instruments Directive) conformiteitsbeoordeling voor meetinstrumenten van kracht is. Daarin is vastgelegd dat voor opdrachten die niet in de directe aanwezigheid van de klant worden verwerkt, uitgebreide gegevens voor elke meting, zoals tijd, datum, snijlengte, evenals meter-, meet- en identificatienummers, permanent en op een fraudebestendige manier moeten worden opgeslagen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een elektronische teller met geïntegreerd meetgegevensgeheugen, die ook wordt gevoed door de oplaadbare batterij van de MESSROL 500.

Controlpanel of Messrol from Kabelmat
De machine kan naar believen worden geplaatst en gebruikt, zelfs zonder stroomaansluiting - tegelijkertijd worden alle relevante parameters elektronisch geregistreerd en opgeslagen. (© KABELMAT)
Machine Messrol from Kabelmat
Kabelmat lanceert de MESSROL 500, een batterij-aangedreven oproller voor kabels. (© KABELMAT)

Dankzij een modulair bouwsysteem kan de MESSROL 500 aan de wensen van de klant worden aangepast. Een beweegbare legwagen zorgt voor een gelijkmatig wikkelpatroon, terwijl royale opbergruimten voldoende ruimte bieden voor afgeknipte kabelringen, gereedschap en ander toebehoren. Ringen en spoelen kunnen in een handomdraai worden geladen en verwijderd. De MESSROL 500 werkt bijzonder goed in combinatie met een afwikkelaar of trommelrek. Gebruikers profiteren van een mobiele en flexibele machine waarmee ze voor hun klanten traceerbare, transparante en geregistreerde meetgegevens kunnen verzamelen over afgeknipte kabels en draden.

Meer informatie?

neem een kijkje op de site van KABELMAT

terug