Een focus op complete oplossingen voor automatiseringstechnologie

HELUKABEL neemt kabelassemblagebedrijf Sangel Systemtechnik over

Sangel headquarter and various confections

Eind maart 2022 heeft HELUKABEL Sangel Systemtechnik GmbH overgenomen.

Een nieuwe toevoeging aan de HELUKABEL Groep: eind maart 2022 hebben we Sangel Systemtechnik GmbH overgenomen. De onderneming, met hoofdzetel in Bielefeld (Duitsland) en vestiging in Plovdiv (Bulgarije), is daarmee het nieuwste lid van onze ondernemingsgroep.

Sinds de oprichting in 1996 is Sangel Systemtechnik uitgegroeid tot een van de toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige, industriële kabelassemblages en complete systeemassemblages voor de machine- en installatiebouw. De onderneming werkt al vele jaren nauw samen met HELUKABEL. "Wij verheugen ons op een verdere intensivering van onze samenwerking en de daaruit voortvloeiende synergie om aan de steeds hogere eisen van onze klanten te kunnen voldoen", verklaart directeur Frank Sangel, die samen met de rest van het managementteam aan boord blijft.

Voor HELUKABEL is de overname van Sangel zinvol voor het productportfolio en een verdere stap op weg naar een systeemaanbieder. Ons doel is om ons aanbod van op maat gemaakte totaaloplossingen verder uit te breiden, met name voor aandrijf- en automatiseringstechniek - ook in samenwerking met onze dochterondernemingen Robotec Systems en EKD Systems. Bovendien stelt de nieuwe samenwerking ons in staat onze internationale activiteiten op het gebied van kabelassemblage uit te breiden - van Europa tot Azië en Noord-Amerika.

Wij heten de 220 collega's van Sangel Systemtechnik van harte welkom in de HELUKABEL-familie! Meer informatie over ons nieuwste groepslid vindt u op www.sangel.com.

Download Persbericht

terug