Veilig door de woestijn

X-Raid GmbH vertrouwt op robuuste en afsluitbare HELUKABEL kabelbinders.

Close up of attached cable

Op het ene moment strak of op het andere los: Kabelbinders leiden alle kabelbomen rond het chassis, bieden ondersteuning als dingen rammelen of als loszittende geleider in gevallen waar te strak zitten tot schade kan leiden. (© X Raid GmbH)

Met meer dan 120 km/u schieten de coureurs in hun rally-speedsters door de woestijn. Ruw terrein en zandruggen katapulteren ze tot wel 20 meter (66 voet). Na enkele seconden in de lucht crashen de auto's terug op de baan, waardoor de speciale speling en geveerde vorken tot het uiterste worden gedreven. De chauffeurs worden met volle kracht in hun gordel geduwd en de voorwerpen in het voertuig trekken aan hun bevestigingen met een kracht die gelijk is aan meerdere keren hun gewicht. Om ervoor te zorgen dat alles goed blijft zitten, zetten HELUKABEL kabelbinders alles vast. X-Raid GmbH, uit Trebur in Hessen, vertrouwt op deze slimme banden. Met een team van internationale coureurs neemt het bedrijf deel aan offroad-rally's over de hele wereld.

Gereedschap in de auto
Er rammelt hier niets, want moeren, ratels en sleutels hebben vaste locaties. Kabelbinders bevestigen zowel het gereedschap als elke klem. Als ze nodig zijn, is een snelle knipbeurt en een nieuwe das alles wat nodig is. (© X Raid GmbH)

De speciaal ontworpen terreinwagens racen niet alleen door stoffige woestijnen, maar ook losse stenen en modderige rivierbeddingen zijn omstandigheden waarin de offroadprofessionals zich op hun gemak voelen. Markus Rexroth, elektricien bij X-Raid GmbH, legt uit: “Voor elk voertuig binden we ongeveer 500 tot 600 kabelbinders. Hiermee bevestigen we de interne kabelbomen aan het chassis om ervoor te zorgen dat er niets flappert en om te voorkomen dat stekkers losraken. Daarnaast zetten we gereedschappen als schroevendraaiers en steeksleutels vast in de deuren, zodat kleine reparaties altijd mogelijk zijn.” De lichte en extreem trekvaste kabelbinders zijn absoluut stabiel en weerbestendig en kunnen indien nodig ook snel met een mes worden gesneden - optimaal voor gebruik in de rallyvoertuigen. Dankzij de eenvoudige hantering van de kabelbinders kunnen we stuurleidingen of andere verbindingskabels op elk moment en zonder veel moeite vervangen of toevoegen”, voegt Rexroth toe. Ze behalen overwinningen met hun betrouwbare en optimaal beveiligde voertuig, de MINI ALL4 RACING, en hebben al meerdere keren het winnaarspodium van de Dakar Rally gehaald.

Rally auto in de woestijn
In zijn rallyvoertuigen laat X-Raid zien hoe praktisch en veelzijdig kabelbinders kunnen zijn. (© X Raid GmbH)
Close-up repareren
Het X-Raid-team maakt 500 - 600 kabelbinders per voertuig vast. Handige tools, zoals de ERG 50, die de banden aanspannen tot een vooraf gedefinieerde spanning en ze vervolgens afsnijden, zijn erg handig. (© X Raid GmbH)
terug