Geen bovengrens!

Vorkheftrucks van Hubtex zijn de ideale oplossing voor het verplaatsen van lange, volumineuze en zware goederen. Het middelgrote bedrijf, gevestigd in Fulda, Hessen, Duitsland, vervaardigt op maat gemaakte producten en biedt een duidelijk voordeel ten opzichte van andere bedrijven die voertuigen voor intern transport in massa produceren.

A man carrying a pallet with goods on it with a forklift

Hubtex produceert speciale heftrucks voor de hele wereld. (© HELUKABEL / Steffen Löffler)

Van aluminium profielen, platte glasplaten en vliegtuigmotoren tot houten panelen, kabeltrommels, plastic buizen en persgereedschappen, vorkheftrucks van Hubtex kunnen voorzichtig zware, omvangrijke ladingen van vrijwel elk materiaal voor elke branche verplaatsen. De Hubtex-catalogus met speciale oplossingen beslaat 84 pagina's en presenteert een werkelijk indrukwekkend assortiment producten. Stephan Hohmann, Electrical Design Special Vehicles bij Hubtex, is net terug van een reis naar de VS, waar hij toezicht hield op de ingebruikname van een mobiel montageplatform in een vliegtuighangar. Het montageplatform stelt monteurs in staat veilig op grote hoogte te werken en is voorzien van een hefinrichting die alle benodigde onderdelen naar de romp kan transporteren. De dubbele mogelijkheden van dit apparaat zijn al vele jaren succesvol. HELUKABEL leverde onder andere JZ-603 stuurstroomkabels en MULTIFLEX 512 sleepkettingen, welke UL gecertificeerd zijn. “Alle HELUKABEL VDE-kabels die we gebruiken, zijn ook verkrijgbaar met UL-certificering”, zegt Hohmann. “Het spreekt boekdelen dat deze kabels de strenge veiligheidsinspecties van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten hebben doorstaan.”

A man carrying a pallet with goods on it with a forklift
Hubtex is een toonaangevende fabrikant van speciale voertuigen voor material handling en logistiek. Zijn vorkheftrucks, zijladers en andere speciale apparaten vervoeren zware, omvangrijke goederen over de hele wereld. (© HELUKABEL / Steffen Löffler)
Two men holding cables in their hand
Sascha Link, Area Sales Manager bij HELUKABEL (links), in een gesprek met Stephan Hohmann, die benadrukt: "Als we voor een uitdaging staan, zorgt Sascha Link ervoor dat we snel een oplossing vinden." (© HELUKABEL / Steffen Löffler)

Ook voor de glasindustrie hebben heftrucks van Hubtex bewezen de ideale keuze te zijn. Met hittebestendige kabels verwijderen de vorkheftrucks platte glaspanelen rechtstreeks uit de autoclaaf, een gasdichte drukkamer die lagen van gelaagde glasplaten onder hoge druk bij een temperatuur van 120 ° C (248 ° F) hecht voor meer sterkte. “Het is nog heter in de gieterij waar onze voertuigen zijn voorzien van beschermende, hittebestendige bepantsering, een nooduitgang voor de chauffeur en een brandblussysteem. Deze voertuigen vervoeren bijvoorbeeld de convertor, een container gevuld met gloeiend, vloeibaar ijzer”, zegt Stephan Hohmann. Deze voertuigen zijn uitgerust met hittebestendige HELUKABEL-producten: MEGAFLEX 500, KOMPOSPEED 600, evenals ROBOFLEX RECYCLE-kabels in verschillende doorsneden.

KWALITEIT KOMT EERST

De makers van Gouda & Co. hebben extreem duurzame voertuigen nodig die bestand zijn tegen de zwaarste bedrijfsomstandigheden als het gaat om de opslag van hun smakelijke blokken kaas. Multidirectionele zijladers die in gekoelde magazijnen worden ingezet, worden blootgesteld aan een hoge luchtvochtigheid en een hoge zoutconcentratie in de lucht, waardoor de kabel goed moet worden beschermd om corrosie te weerstaan. De kabels in de voertuigen moeten ook bestand zijn tegen de zware omstandigheden die gepaard gaan met een gekoeld magazijn. Hiervoor vertrouwt Hubtex op JZ-500 stuurkabels, H01N2-D booglaskabels, evenals de TRONIC en CAN Bus datakabels. Op de vraag waarom Hubtex kiest voor HELUKABEL als belangrijkste kabelleverancier, antwoordde Hohmann overtuigend: “Een paar jaar geleden was er een incident waardoor ons elektrische montageteam het erg moeilijk had. Onze kabelleverancier schakelde destijds over van talk naar siliconen in zijn kabels, waardoor het aanzienlijk moeilijker werd om de isolatie te verwijderen. We wilden een oplossing voor dit probleem”, zegt Hohmann met een glimlach.


Production hall with many forklifts
Hubtex is gespecialiseerd in het ontwerpen van oplossingen die zijn afgestemd op individuele vereisten voor de intralogistiek van bedrijven. (© HELUKABEL / Steffen Löffler)

Hij benadrukt verder dat het bedrijf bij de beoordeling van aanbestedingen veel aandacht besteedt aan kwaliteit. “Onze voertuigen worden vaak gebruikt voor meerdere diensten achter elkaar, zeven dagen per week. Downtime zou desastreuze gevolgen hebben voor productieprocessen. Dat betekent dat ook kabels, draden en connectoren aan de hoogste eisen moeten voldoen.” HELUKABEL slaagde in alle aspecten van het aanbestedingsproces en maakte indruk met een uitzonderlijke productkwaliteit in combinatie met een verscheidenheid aan VDE- en UL-gecertificeerde producten. De sterke punten van HELUKABEL gaan veel verder dan wat de gemiddelde kabelleverancier biedt. Europese en Noord-Amerikaanse certificeringen zijn zelden gebaseerd op dezelfde reeks goedkeuringsnormen. Europese organisaties richten zich over het algemeen op de materialen die in de producten worden gebruikt en of deze voldoen aan de RoHS-richtlijn en REACH-verordening. Het gebruik van weekmakers en/of lood is verboden, aangezien deze veel risico's met zich meebrengen. Bovendien moeten kabels halogeenvrij zijn en een lage rookdichtheid en toxiciteit hebben. Amerikaanse certificatie-instellingen daarentegen geven prioriteit aan vlamwerendheid. Producten van HELUKABEL voldoen aan beide eisen.

Close up kabel
Alle speciale voertuigen van Hubtex zijn voorzien van kabels, draden en montageaccessoires die exclusief door HELUKABEL worden geleverd. (© HELUKABEL / Steffen Löffler)
A man is standing on a HUBTEX forklift
Speciale heftruck van hubtex Stephan Hohmann en zijn ontwerpteam ontwikkelen speciale vorkheftrucks om zware lasten naar grote hoogten te verplaatsen. (© HELUKABEL / Steffen Löffler)

GEEN CATALOGUS GOEDEREN

Hohmann erkent de sterke punten van HELUKABEL in zeer flexibele en hoogwaardige kabels, die miljoenen cycli in sleepkettingen kunnen weerstaan ​​zonder kurkentrekker. De kabels kunnen ook worden geïnstalleerd in zeer krappe ruimtes en in de meest ruige omgevingsomstandigheden, zoals extreme temperaturen. De prijs-prestatieverhouding voldoet ook aan de aankoopvereisten. Een bijkomende beslissende factor was het gedrag van de kabels tijdens de installatie. “HELUKABEL-producten zijn heel gemakkelijk te verwerken, of het nu PUR- of PVC-kabels zijn”, zegt Hohmann. Hoewel de meeste machines op maat gemaakte producten zijn, gebruikt het elektrische montageteam vooraf bepaalde bouwpakketten. Dit betekent dat nieuwe oplossingen snel kunnen worden ontwikkeld op basis van beproefde componenten. “Functies als sturen en rijden zijn onveranderlijk. Daarom keren we terug naar de basis”, zegt Hohmann. Een ander voordeel van het gebruik van HELUKABEL-producten zijn de uitstekende adviesvaardigheden van Sascha Link, Area Sales Manager. Link is meer dan alleen een verkoper voor Hohmann. “Als we voor een nieuwe uitdaging staan, zorgt Sascha ervoor dat we snel een oplossing vinden. Ook met hem bespreken we onze ideeën en hij komt regelmatig met overtuigende alternatieven”, zegt Hohmann. Zo werd een eenvoudige leveranciersrelatie al snel een waardevol partnership. Speciale voertuigen van Hubtex zijn nu voorzien van kabels, draden en montagetoebehoren die exclusief door HELUKABEL worden geleverd.

VORKHEFTRUCKS VOOR DE HELE WERELD

Hubtex, gevestigd in Fulda, Duitsland, is een toonaangevende fabrikant van voertuigen voor intern transport en logistiek en is gespecialiseerd in het produceren van op maat gemaakte voertuigen. Vorkheftrucks, zijladers en andere speciale apparaten van Hubtex vervoeren onhandige goederen, vaak met een gewicht van enkele tonnen, door de gangen van productie- en handelsbedrijven over de hele wereld. Het bedrijf is sinds de oprichting in 1981 continu gegroeid en heeft momenteel meer dan 300 medewerkers in dienst.

terug