Hoog vliegen dankzij snelle ondersteuning

HELUKABEL levert aansluitkabels voor reuzenrad "City Star" in Ludwigsburg

Bird's eye-view of the Ferris Wheel in Ludwigsburg at night

Tijdens de avonduren verlichten 100.000 LED's het reuzenrad en creëren een heel bijzondere sfeer.

Het is een majestueus gezicht, 70 meter hoog op de Bärenwiese in het midden van Ludwigsburg in Duitsland: de City Star, die sinds 18 februari te gast is in het hart van de barokke stad, is het grootste mobiele reuzenrad ter wereld. In totaal 48 van airconditioning voorziene en rolstoeltoegankelijke gondels brengen de bezoekers naar duizelingwekkende hoogten. Zij worden beloond met een spectaculair uitzicht op het Residence Palace met zijn beroemde tuinen en het landschap ver daarbuiten. Tijdens de avonduren verlichten 100.000 LED's het reuzenrad en zorgen voor een heel bijzondere sfeer.

De exploitant van de City Star is Göbel-Worms GmbH, een kermisattractiebedrijf met talrijke attracties dat in heel Duitsland actief is. De lokale organisator is Eventstifter, een evenementenmanagementbedrijf dat ook de KSK Music Open en optredens van het Roncalli Circus in Ludwigsburg organiseert. Voor de opbouw van de City Star op de Bärenwiese werd het Ludwigsburgse elektrobedrijf Hauptmann ingeschakeld, dat al vele jaren succesvol met eventstifter samenwerkt. "Deze keer hadden we echter een bijzondere moeilijkheid te overwinnen", zegt eigenaar Helmut Hauptmann. "We hadden problemen bij de aanschaf van de verbindingskabels die nodig zijn voor het reuzenrad. De levertijden bij alle groothandels waren zo lang dat dit de start van de voor februari geplande werkzaamheden in gevaar bracht."

Bird's eye-view of the Ferris Wheel in Ludwigsburg at day
De City Star, het grootste mobiele reuzenrad ter wereld met een hoogte van 70 meter, maakt momenteel een gastoptreden op de Bärenwiese in Ludwigsburg.

Op zoek naar een oplossing vond Hauptmann er een in zijn eigen omgeving: een kennis gaf hem de contactgegevens van een medewerker van HELUKABEL en zo kwam hij terecht bij de leverancier van kabels en aders, die slechts enkele kilometers van Ludwigsburg verwijderd is en in Hemmingen gevestigd is. Het verzoek werd snel doorgegeven aan Area Sales Manager Thomas Bär - en hij kon net zo snel de juiste aansluitkabels regelen. "Ons wereldwijde logistieke centrum met meer dan 33.000 voorraadartikelen bevindt zich ook hier in Hemmingen - dus was het voor ons geen probleem om op korte termijn te leveren", meldt Bär. Slechts een week nadat HELUKABEL de aanvraag had ontvangen, waren de dringend benodigde rubber aansluitkabels al ter plaatse. Op grond van de speciale installatiemethode en de eisen aan ruimte en gewicht werden er eenaderige kabels met een doorsnede van 95 en 150 mm² gelegd. Om de handling ter plaatse te vergemakkelijken, wikkelde HELUKABEL de bestelde kabel op 15 haspels met elk 50 meter kabel en een gewicht van 60 tot 120 kilogram. Dit werd voorbereid en mogelijk gemaakt door de uiterst moderne logistieke faciliteit van HELUKABEL in Hemmingen.

"Veel klanten weten niet dat ze kabels en draden ook rechtstreeks bij de fabrikant, dus bij ons, kunnen bestellen", legt Bär uit. " Dat heeft zeker zijn voordelen - in dit geval bespaarde het bijvoorbeeld enorm veel tijd." "Met de directe ondersteuning en flexibiliteit van HELUKABEL konden we het reuzenrad binnen de geplande tijd aansluiten en in bedrijf nemen", zegt Hauptmann enthousiast. "We weten dat we ook in de toekomst volledig op hun leveringsvermogen kunnen rekenen - ook als het snel moet gaan."

Het reuzenrad City Star zal nog tot 31 mei 2022 in Ludwigsburg staan. Meer informatie vindt u hier: Riesenrad City Star

terug