Halogeenvrije verbindingskabel met verhoogde stroombelastbaarheid

Met HELUPOWER H07RN-F LS0H biedt HELUKABEL een robuuste en resistente rubberen aansluitkabel voor zwaar materieel in de industrie, landbouw of op bouwplaatsen.

Illustration H07RN-F cable with black outer sheath

Halogeenvrije kabels en snoeren zijn niet alleen nodig in gebouwen, maar ook in toenemende mate voor machines en apparaten. De reden: bij brand kunnen halogeenhoudende materialen zeer giftige waterstofchloriden en waterstoffluoriden vrijgeven. Deze gassen vormen een groot gevaar voor de gezondheid en veroorzaken dure corrosieschade.

Met HELUPOWER H07RN-F LS0H biedt HELUKABEL een halogeenvrije aansluitkabel die geschikt is voor bijvoorbeeld zwaar materieel in de industrie en landbouw of op bouwplaatsen. De geharmoniseerde kabel bestaat uit fijndradige koperdraden geïsoleerd met een speciale rubbersamenstelling. De buitenmantel bestaat uit een speciaal rubber. Hierdoor is de kabel zeer goed bestand tegen olie, UV-straling, ozon, weersomstandigheden en mechanische belasting. Het kan zelfs worden toegepast bij werkzaamheden buiten en onder water tot een diepte van 100 meter.

Een ander voordeel van HELUPOWER H07RN-F LS0H is zijn hoge temperatuurbestendigheid en stroombelastbaarheid. De toegestane bedrijfstemperatuur bij de geleider is tot 90 graden Celsius - dit maakt de kabel geschikt voor aanzienlijk hogere stromen dan de klassieke H07RN-F. Gebruikers kunnen dus kiezen voor kleinere doorsneden, wat weer een positief effect heeft op de prijs. Bovendien maakt het kleinere buigradiussen mogelijk, evenals een lager gewicht en dus meer flexibiliteit en eenvoudigere hantering. Bij installatie in leidingen of soortgelijke gesloten systemen is de kabel goedgekeurd voor gebruik tot en met 1.000 volt wisselspanning of tot 750 volt gelijkspanning naar aarde.

Green Generator Maintenance
HELUPOWER H07RN-F LS0H is geschikt voor bijvoorbeeld zwaar materieel in de industrie en landbouw of op bouwplaatsen. ( ©Sravan Chandran - stock.adobe.com)

Wilt u meer weten? Alle details over HELUPOWER H07RN-F LS0H vindt u hier.

terug