Snellere douaneafhandeling en lagere kosten

Dankzij de status van "Bekende Afzender" zijn onze luchtvrachtzendingen vrijgesteld van douanecontroles op de luchthaven. Klanten van HELUKABEL profiteren hiervan door kortere levertijden en aanzienlijk lagere kosten.

Bekende afzender goederen

Veiligheid van de toeleveringsketen: HELUKABEL is gecertificeerd als "Bekende afzender" door de Duitse Federale Luchtvaartautoriteit.

Goederen die door de lucht worden vervoerd, moeten tijdens de inklaring op de luchthaven aan strenge veiligheidscontroles worden onderworpen: van röntgendoorlichting tot detectie van drugs en explosieven door snuffelhonden. Dit is ter bescherming tegen terreur, smokkel en andere illegale activiteiten. Maar dit alles kost tijd - en geld. Hoe zwaarder de goederen, hoe meer kosten de douane in rekening brengt voor haar onderzoek.

Wanneer een zending van HELUKABEL vanuit het wereldwijde logistieke centrum in Hemmingen op de luchthaven aankomt, zijn dergelijke controles echter niet van toepassing. Waarom? Heel eenvoudig: ons bedrijf is al jaren gecertificeerd als "Bekende afzender". Deze status wordt door de Duitse federale luchtvaartautoriteit toegekend aan bedrijven waarvan de toeleveringsketen van begin tot eind als veilig kan worden aangemerkt. Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten wij echter aan strenge eisen voldoen.

Alle medewerkers die bij HELUKABEL met luchtvrachtzendingen in aanraking komen, worden grondig op hun geschiktheid gecontroleerd en krijgen een speciale opleiding. De vracht wordt verpakt en tamper-proof verzegeld in een aparte opslagruimte die alleen toegankelijk is voor bepaalde personen. Vervolgens worden de goederen per vrachtwagen naar de luchthaven vervoerd en rechtstreeks in het vliegtuig geladen. Slechts in de zeldzaamste gevallen worden steekproefsgewijs controles uitgevoerd. Dit alles is mogelijk dankzij de status van "bekende afzender".

Bekende afzender
Bij HELUKABEL worden de luchtvrachtzendingen verpakt en verzegeld in een aparte opslagruimte die alleen toegankelijk is voor bepaalde personen.

Van het magazijn per vrachtwagen rechtstreeks naar het vliegtuig

Wie profiteert hiervan? Natuurlijk, onze klanten: Enerzijds verkort het wegvallen van douanecontroles onze levertijden aanzienlijk. Het is immers niet vanzelfsprekend dat de ambtenaren alle inkomende goederen onmiddellijk controleren. Anderzijds zijn er geen kosten voor de veiligheidscontrole - een bedrag dat in het licht van ons jaarlijks luchtvrachtvolume in de miljoenen zou lopen. HELUKABEL geeft deze besparingen door aan zijn klanten in de vorm van aantrekkelijkere inkoopvoorwaarden. Wilt u meer weten over hoe onze producten bij u terechtkomen? Neem dan een kijkje in ons logistiek centrum !

terug