Bestand tegen drink-, zee- en zoutwater tot een diepte van 600 meter

HELUKABEL brengt speciale kabels met DVGW-goedkeuring (Duitse Vereniging voor Gas en Water) voor permanent gebruik in water op de markt.

HELUPOWER AQUATIC-750-BLUE

HELUPOWER AQUATIC-750-BLAUW kabel  De HELUPOWER AQUATIC-750-BLUE
De HELUPOWER AQUATIC-750-BLUE kabel is bestand tegen drink-, zee- en chloorwater conform DVGW Standard W 270. Hij is in standaard lengtes en direct uit voorraad leverbaar. (© HELUKABEL)

Veel industrieën hebben behoefte aan een stabiele onderwatervoeding die wordt gedistribueerd via waterbestendige kabels: bijvoorbeeld voor dompelpompen, sensoren, verwarming of aandrijfmotoren. Met HELUPOWER AQUATIC-750-BLUE biedt HELUKABEL nu een in voorraad zijnde kabel die bestand is tegen drink-, zee- en zoutwater volgens DVGW Standard W 270. De kabel is ook 100 procent bestand tegen vochtdiffusie en kan daarom worden gebruikt op diepten tot 600 meter en kan worden onderworpen aan een externe druk van 60 bar. De mechanisch robuuste blauwe mantel is gemaakt van een vernet PVC-elastomeer. De kabel is goedgekeurd voor een nominale spanning van 450/750 Volt. Toepassingsgebieden zijn onder meer de voedings- en biotechindustrie, waterrecycling/-reiniging of afvalwaterzuiveringsinstallaties, aquafarms, recreatieparken en de productie van wafels.

onderwater voeding
De kabel zorgt voor een stabiele onderwaterstroomvoorziening: bijvoorbeeld voor dompelpompen, sensoren, verwarming of aandrijfmotoren. (© HELUKABEL)

Permanent strak

De veerkrachtige kabel is bestand tegen chloorniveaus tot 0,6 mg/l en zeewater met een zoutgehalte tot 3,5 procent. Dit betekent dat het geschikt is voor gebruik in verschillende soorten water, wat het aantal verschillende benodigde kabels vermindert en dus de opslag vereenvoudigt. Kabeldoorsneden variëren van 1 tot 35 mm2. In vaste installaties kan deze kabel worden gebruikt bij omgevingstemperaturen van -40 tot +80 graden Celsius. Bij plaatsing in de open lucht moeten omgevingstemperaturen in het bereik van -25 tot +50 graden Celsius worden aangehouden. De maximale bedrijfstemperatuur bij de geleider is 90 graden Celsius.

Ga voor meer informatie naar: HELUPOWER AQUATIC-750-BLUE

Downloads

Persbericht Engels: Word / PDF

Persbericht Duits: Word / PDF

terug