Top maritieme prestaties

Elektrische bootmotoren van Torqeedo laten geen wens onvervuld. Ook aan boord zijn EMC-kabelwartels van HELUKABEL die elke belofte waarmaken, zelfs als de golven ruw worden.

De spray spat tegen de boot terwijl deze zich krachtig door het water voortbeweegt met snelheden tot 45 kilometer per uur. Hij is opvallend stil omdat hij wordt aangedreven door de DEEP BLUE elektrische buitenboordmotor van Torqeedo. Torqeedo is de pionier van elektrische mobiliteit op het water. Het bedrijf ontwikkelde zijn eerste elektrische aandrijving in 2005 in een boothuis aan de oevers van de Starnberger See (Beieren, Duitsland). Op dat moment waren er geen concurrerende elektromotoren in deze sector en de oprichters, Dr. Christoph Ballin en Dr. Friedrich Böbel, zagen een marktkans aan. Ze kregen gelijk, want sindsdien is de vraag naar klimaatvriendelijke en duurzame bootvoortstuwingssystemen gestaag gegroeid. Tegenwoordig verkoopt Torqeedo zijn technologie in 100 landen over de hele wereld. HELUKABEL draagt ​​al vijf jaar bij aan het duurzame succes van Torqeedo door perfect op elkaar afgestemde componenten te leveren, zoals de HELUTOP® MS-EP4 EMC-kabelwartel. Het wordt gebruikt in de krachtige Cruise- en Deep Blue-modellen en het gepatenteerde koperen beryllium-contactsysteem zorgt voor veilige verbindingen in alle weersomstandigheden. De wartels zijn gemonteerd op diverse units zoals de accu's, AC/DC omvormers, accukoelers en de aansluitkast. "Hun hoge trillingsbestendigheid en afdichtingsdichtheid, evenals eenvoudige installatie en uitstekende EMC-eigenschappen wekten het vertrouwen van Torqeedo", legt HELUKABEL Area Sales Manager Dominik Riedl uit.

Over Torqeedo

Logo of Torqeedo

Torqeedo is de marktleider voor elektrische mobiliteit op het water. Het bedrijf, opgericht in 2005 in Starnberg, ontwikkelt en produceert elektrische en hybride aandrijvingen van 0,5 tot 100 kW voor commerciële toepassingen en recreatief gebruik. Torqeedo-producten worden gekenmerkt door een compromisloze hightech-focus, maximale efficiëntie en volledige systeemintegratie. Torqeedo maakt deel uit van DEUTZ Group, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van innovatieve aandrijfsystemen. www.torqeedo.com/en

Meer over HELUKABEL Kabelaccessoires:

terug