Aangepaste reiniging

Wasmachines van het Mexicaanse bedrijf WashTech worden in de auto- en luchtvaartindustrie gebruikt om onderdelen te reinigen. Elke machine wordt individueel vervaardigd om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de eisen van de klant.

Gerardo Montenegro Aznar en Mathieu Fresco voor de machine
Schoonmaak in actie: Gerardo Montenegro Aznar, directeur van HELUKABEL Mexico (links), en Mathieu Fresco, directeur van WashTech,...
Gerardo Montenegro Aznar en Mathieu Fresco voor de machine
...staan bij WashTech klant Le Bélier. Daar draaien de schoonmaakmachines 24/7. (© HELUKABEL / Laura Barragán)

Schoon werken is belangrijk; een credo dat vooral van toepassing is op de luchtvaart- en automobielindustrie. Tijdens het productieproces moeten afzonderlijke componenten herhaaldelijk worden gereinigd, bijvoorbeeld na elke maalfase of voorafgaand aan de montage. Dit is wat de machines van WashTech doen. Dit gespecialiseerde bedrijf, gevestigd in Querétaro, Mexico, maakt reinigingsmachines op maat. “Bij de start van de ontwikkeling proberen we altijd de wensen van de klant volledig te begrijpen”, legt Mathieu Fresco, algemeen directeur van WashTech, uit. “Vervolgens evalueren we hoe we de componenten het best kunnen reinigen en passen we de machine aan hun exacte geometrie aan.”

OP MAAT GEMAAKTE OPLOSSINGEN VOOR INDIVIDUELE UITDAGINGEN

Afhankelijk van de vervuiling van de motoren, tandwielkasten, stuursystemen of remmen, biedt WashTech verschillende reinigingsmethoden, waaronder spuiten, onderdompeling in reinigingsmiddelen of ultrasoon reinigen. "Naast de juiste methode is het altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat onze machines naadloos kunnen worden geïntegreerd in het productieproces van de klant", legt Fresco uit. In de auto-industrie telt immers elke seconde verwerkingstijd en vierkante meter ruimte. Daarom ligt de primaire focus van WashTech bij het ontwerpen van de machines op compactheid, snelheid en betrouwbaarheid.

Dezelfde kwaliteitsnorm is van toepassing op de kabels en draden die in hun unieke machines worden gebruikt. “Tot voor kort kocht WashTech producten van verschillende fabrikanten. Het bedrijf ging toen op zoek naar een leverancier van één leverancier voor het besturingssysteem en de kabels van de schakelkast”, legt Gerardo Montenegro Aznar, algemeen directeur van HELUKABEL Mexico, uit. Montenegro Aznar ontmoette de verantwoordelijken van WashTech en presenteerde hen het productportfolio van HELUKABEL. Voor WashTech was een belangrijk voordeel van Helukabel hun goedkeuringen voor de Amerikaanse en Europese markt. Het opkomende bedrijf verkoopt immers niet alleen zijn machines in Mexico, het verhoogt ook gestaag zijn export. “WashTech koopt al zijn componenten in bij toonaangevende fabrikanten en HELUKABEL is een wereldwijd erkend merk waarvan de producten zich onderscheiden door betrouwbaarheid, veerkracht en hoogwaardige materialen. Deze sleutelfuncties worden door onze klanten wereldwijd van ons gevraagd”, zegt Fresco. "Hun kabels zijn zeer robuust en bestand tegen de hoge temperaturen waarbij onze onderdelenwasmachines werken." Montenegro Aznar legt uit dat het besturingssysteem en de kabels van de schakelkast nog maar het begin zijn van een intensieve samenwerking. “We werken nu samen met WashTech om te kijken hoe we het ontwerp van de servomotoren in de machines kunnen optimaliseren en hoe onze kabels hieraan kunnen bijdragen”, legt Montenegro Aznar uit. “Door deze vroege integratie in het ontwikkelproces kunnen we WashTech nog beter ondersteunen.” Waar Fresco aan toevoegt: “We groeien snel en gestaag. We willen in de toekomst blijven samenwerken met HELUKABEL, omdat we eersteklas materialen voor onze machines nodig hebben om onze groei te bevorderen.”

DE REINIGINGSEXPERTS

Wie: WashTech - de experts op het gebied van reinigingstechnologie; Querétaro, Mexico; 20 medewerkers

Wat: De machinebouwer maakt gespecialiseerde machines voor het reinigen van componenten in de auto- en luchtvaartindustrie. Elke machine wordt aangepast aan de precieze behoeften van de klant.

DE PIONIER

Gerardo Montenegro Aznar richtte de dochteronderneming HELUKABEL op in Querétaro en is de gedelegeerd bestuurder. WashTech, met hoofdkantoor in de buurt, was een van de eerste klanten van de jonge Mexicaanse dochteronderneming.

terug