Gezamenlijke inspanning

De tweede generatie van Sumitomo (SHI) Demag's volledig elektrische IntElect-spuitgietmachines combineert een jarenlange knowhow met de kabelexpertise van HELUKABEL's vertegenwoordiger, Uwe Wohner.

Two men next to the sumitomo machine

Marc Spenner (links), een ontwerpingenieur bij Sumitomo, werkte samen met HELUKABEL's Uwe Wohner om de nieuwe IntElect van kabels te voorzien. (© HELUKABEL / Monique Tomesch)

At an in-house trade fair hosted by Sumitomo (SHI) Demag last May, the 500 or so invited guests are very impressed by the 50-tonne IntElect 50 injection moulding machine before them. The fully electric injection moulding machine series is equipped with special high-torque direct drives that provide maximum precision and dynamic performance. The IntElect 450, previously the largest injection moulding machine available, is an integral part of a highly efficient electric production cell that manufactures polycarbonate headlight covers for the automotive industry. The machine can be operated as intuitively and easily as a smartphone, thanks to the NC5 plus control system, which has a colour touch screen with a glass surface.

STERKE PARTNERS

Deze ontwikkeling is mogelijk gemaakt dankzij de knowhow die de Sumitomo Group gedurende decennia heeft verworven op het gebied van elektrische aandrijvingen. Wereldwijd zijn meer dan 65.000 van de volledig elektrische machines van het bedrijf in gebruik. De consistente afstemming op de eisen van de klant heeft bijgedragen aan het wijdverbreide gebruik ervan. "Na de beurs hebben we het prototype min of meer volledig herwerkt", meldt Marc Spenner, serieontwerpingenieur van Sumitomo in Wiehe. Om ervoor te zorgen dat de kabels ook voldoen aan de machinevereisten, vertrouwt hij op de expertise van HELUKABEL's vertegenwoordiger, Uwe Wohner. “Ongeveer 90 procent van de kabels van de machine is van HELUKABEL. Sommigen van hen worden blootgesteld aan grote spanningen, wat betekent dat ze bepaalde eigenschappen moeten hebben. We vinden zijn advies ook van onschatbare waarde als het gaat om het gebruik van UL-stijl kabels in machines voor de exportmarkt”, legt Spenner uit.

FLEXIBELOLIE-BESTENDIG
Spuitgietmachines van Sumitomo (SHI) Demag zijn ontworpen voor gebruik in serieproductie en multishift activiteiten, zoals de auto-industrie. De speciale sleepkettingkabel van HELUKABEL, de MULTIFLEX 512-PUR, is ideaal voor dit type toepassing.Zelfs elektrische machines kunnen het gebruik van olie- bediende hydraulische aggregaten voor bepaalde bewerkingsstappen, daarom is het belangrijk dat kabels in spuitgietmachines oliebestendig zijn. Gebruikelijke oliën, vetten en smeermiddelen voor koelvloeistoffen beschadigen de zeer flexibele "I-BUS Drag Chain" BUS-kabel niet.
SCREENEDINTERNATIONAAL
In volledig elektrisch aangedreven machines is een perfecte afscherming essentieel voor een veilige overdracht van signalen en feedback. De afgeronde TUBEFLEX-(ST)-CY lintkabel is dubbel afgeschermd voor een betrouwbare bescherming tegen elektrische interferentie.Sumitomo (SHI) Demag produceert de IntElect-serie in Duitsland voor de internationale markt. De bekabeling moet voldoen aan de respectieve voorschriften en normen. MULTINORM stuurkabels zoals de HELUKABEL JZ-603-CY zijn in veel landen goedgekeurd, wat het exportproces vereenvoudigt.

DE KUNSTSTOFEXPERTS

Wie: Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH, Schwaig en Wiehe, 3.000+ medewerkers.

Wat: De spuitgietmachinespecialist voor kunststofverwerking is samen met het Japanse moederbedrijf Sumitomo Heavy Industries wereldleider in deze sector.

DE KABELEXPERT

Uwe Wohner is area sales manager voor Thüringen. Hij vervult de behoeften van de Sumitomo (SHI) Demag-dochteronderneming sinds 2008. De dochteronderneming in Schwaig is een klant van HELUKABEL sinds 1996. Het waardevolle advies van Uwe Wohner wordt vooral gevraagd als het gaat om de lastige taak om de juiste kabel te vinden voor de exportmarkt.

terug