Industrie 4.0 met één druk op de knop

Het consistent loggen van machinegedrag om de effectiviteit, productiviteit en veiligheid van draad- en kabelproductiemachines te verbeteren: de Digital Assistant+ van NIEHOFF stelt nieuwe normen.

Man kijkt naar tablet voor Niehoff-machine
Nieuwe servicetool voor onze fabrieken: de Digital Assistant+ van NIEHOFF vergemakkelijkt de monitoring en prestatie-evaluatie van de productielijnen. (© NIEHOFF)

Degenen die decennialang als gelijkwaardige partners samenwerken en open, eerlijk en eerlijk met elkaar omgaan, zijn degenen die het best zijn toegerust om samen belangrijke stappen te zetten op weg naar Industrie 4.0. Met dit in gedachten hebben de draad- en kabelmachinespecialisten van NIEHOFF en het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van HELUKABEL in Windsbach de basis gelegd voor een drie maanden durend proefproject genaamd Digital Assistant+.

Deze nieuwe servicetool zal het serviceportfolio van NIEHOFF aanvullen door de effectiviteit, productiviteit en veiligheid van zijn draad- en kabelproductiemachines te verbeteren. Met zijn eenvoudige plug-and-play-installatie zet Digital Assistant+ nieuwe normen: het registreert consequent het operationele gedrag van machines tot in detail en maakt het daarom overbodig dat een technicus altijd ter plaatse is. Met de functie "Rapporten" van de tool kunnen productiemanagers met één druk op de knop uitgebreide analyses bij de klant uitvoeren. Bij een machinestoring kunnen direct en zeer flexibel optimalisaties worden doorgevoerd om een ​​hoogwaardige kabelproductie te garanderen. Alexander Volkert, lid van het HELUKABEL digitalisation/Industry 4.0 team, is enthousiast: "Web-based systemen en cloudoplossingen hebben de toekomst. Met Digital Assistant+ zetten we de volgende stap richting Industrie 4.0." Samen met NIEHOFF werkt hij al aan andere nieuwe gadgets, waaronder Virtual Reality (VR)-brillen, ontworpen als ondersteunend optisch onderhoudsaccessoire, en scannersystemen voor handiger aftermarket-productbeheer.

Meer informatie over Maschinenfabrik NIEHOFF GmbH & CO. KG: Bezoek website

terug