Precisie voor perfecte kwaliteit

Wolfgang Ott, Head of Quality Assurance bij HELUKABEL, legt uit hoe hij en zijn team de hoge kwaliteitsnormen van onze goederen bewaken.

A cable is measured precisely

Op het gebied van kwaliteit wordt niets aan het toeval overgelaten: samenwerking tussen afdelingen en een zeer nauwkeurige fabricage maken HELUKABEL-producten betrouwbaar en stellen ze in staat om aan de strengste eisen te voldoen.

"Kwaliteit is wanneer de klant, en niet het product, terugkomt". Voor Wolfgang Ott weerspiegelt dit beroemde citaat het doel van zijn werk. Als hoofd van HELUKABEL Quality Assurance is het zowel zijn taak als zijn team om ervoor te zorgen dat klanten wereldwijd onberispelijke producten ontvangen en dat toekomstige producten de kwaliteitsnormen blijven verhogen. Hiertoe onderhoudt de 51-jarige werktuigbouwkundige nauw contact met collega's die werkzaam zijn in de fabrieken, in Onderzoek en Ontwikkeling, op de afdeling Inkomende Goederen en in Verkoop. "Communiceren en samenwerken tussen afdelingen is de alfa en omega, want alleen zo kunnen we de juiste oplossing voor de klant vinden", legt Wolfgang Ott uit. "Als er een klacht is, moeten we uitzoeken of het een product- of een applicatiefout is ."

Om klachten in de eerste plaats te voorkomen, wordt het fabricageproces gevolgd door testen om er zeker van te zijn dat een kabel of draad aan de vereisten voldoet. Voldoet het product aan alle productspecificaties en -normen? Is alles uitgevoerd wat met de klant is afgesproken? Zoals Wolfgang Ott ons eraan herinnert: "Kwaliteit wordt niet op één plaats geproduceerd, maar in elke afdeling in elke fase." Onafhankelijke analyse en troubleshooting zijn fundamenteel voor zijn werk. Hij classificeert klachtgevallen volgens meetbare criteria om de grondoorzaken van problemen en noodzakelijke acties te identificeren. Als hij daarentegen niet aan het werk is, brengt hij het liefst tijd door met zijn gezin, gaat hij wandelen en, belangrijker nog, is hij in de natuur.

Ot Wolfgang
Hij weet wat het belangrijkste is: Wolfgang Ott is Head of Quality Assurance bij HELUKABEL en zorgt er samen met zijn team voor dat klanten over de hele wereld onberispelijke producten ontvangen.
terug