"We houden vast aan het motto `think global, act local´"

Michael Hamsa, hoofd supply chain management bij HELUKABEL, legt uit hoe supply chains veerkrachtig en crisisbestendig kunnen worden gemaakt.

Man holding a tablet in a logistics warehouse

De Corona-crisis heeft zwakke punten in de toeleveringsketens van veel bedrijven blootgelegd. Er zijn echter verschillende manieren om ze crisis- en toekomstbestendiger te maken. Vanuit ons perspectief zijn de belangrijkste hefbomen hiervoor korte afstanden, veilige bevoorrading en de toegenomen digitalisering en automatisering van processen. De basisstrategie van HELUKABEL is altijd geweest om dicht bij de klanten te blijven met een uitgebreid en zeer divers productassortiment. Om onze internationale klanten snel en betrouwbaar van deze diversiteit te kunnen voorzien, hebben we een geïntegreerde supply chain opgezet die het motto "think global, act local" weerspiegelt. Vanuit meer dan 55 locaties wereldwijd leveren we stipt op lokale markten in maar liefst 160 landen. De continentale logistieke hubs in Duitsland, de VS en China, evenals de aangesloten productievestigingen, fungeren als back-up voor de lokale magazijnlocaties.

Een toeleveringsketen die voldoet aan de behoeften van de klant

Dit regionale productie- en opslagconcept stelt ons in staat om transportafstanden kort te houden, wat niet alleen de veerkracht van de supply chain vergroot, maar ook de kosten voor de klant verlaagt en de ecologische voetafdruk laag houdt. Een andere belangrijke factor die de veerkracht van de supply chain positief beïnvloedt, is een langetermijnrelatie met klanten en servicepartners op basis van vertrouwen. Betrouwbaarheid, flexibiliteit en een hoog kwaliteitsniveau, samen met een verantwoorde samenwerking, zijn kernwaarden bij HELUKABEL. Het tweede belangrijke ingrediënt voor een toekomstbestendige toeleveringsketen is de consequente implementatie van de "gedigitaliseerde toeleveringsketen" als onderdeel van Industrie 4.0. Het centrale concept hierbij is de topologie en de best mogelijke optimalisatie van de supply chain. Daarom doen we er alles aan om de papierloze nexus te creëren tussen de verschillende stadia met toegevoegde waarde die hiervoor nodig zijn. Zo dragen sterk geautomatiseerde hoogbouwmagazijnen bij aan klantspecifieke besturing, gekoppeld aan een hoge gegarandeerde voorraad. Op verzoek voert HELUKABEL een actief voorraadbeheer bij de klant uit, waardoor deze kan profiteren van lagere voorraadniveaus en een kleinere kapitaalopname. De gedigitaliseerde supply chain stelt ons in staat om in nieuwe dimensies te denken en de manier waarop we klanten integreren in gedeelde processen te verbeteren.

Portrait of Michael Hamsa
In zijn hoedanigheid van Head of Supply Chain Management is Michael Hamsa sinds 2015 verantwoordelijk voor de wereldwijde supply chains en processen van HELUKABEL.
terug