IJskoude heerlijkheid

Blue Bell Creameries produceert heerlijk ijs in het rustige stadje Brenham, Texas. HELUKABEL-producten hebben veel te verduren om hen daarbij te helpen.

Technische technici die ijs eten
Engineering technici Logan Davis en Eric Gaskamp (links) zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt...
Technische technici zitten aan een tafel ijs te eten
...in de ijsproductie van Blue Bell Creameries. (© Peachy Val Fotografie)

Toen de productontwikkelaars van Blue Bell Creameries hun Cookies ’n Cream Ice Cream uitvonden, maakten ze een driedimensionale smaak. Logan Davis, technisch technicus bij de Blue Bell-productiefabriek, noemt het een soort "langzaam exploderend vuurwerk": eerst komt de rijke en romige, zoete vanille; dan vindt de tong de zachte stukjes koekje - hun kruimelige sensatie intensiveert de smaak. Ten slotte valt het hoofdingrediënt van de stukjes koekjes op: de donkere, licht bittere chocolade. Het contrasteert volledig met hen vanille, die meer en meer op de achtergrond opgaat.

DIEPE VRIES VOOR KABELS

Voordat het afgewerkte ijs de lepel en de tong bereikt, reist het een lange weg door het rijk van Davis: van de grote tanks waar de melk, room, vanille en chocoladekoekjes samenkomen; in de machines die alles roeren tot fijn, smeuïg ijs; en tot slot naar de containervulmachine. Davis draait het bad in zijn hand en wijst erop: “Bij elk van deze stappen worden HELUKABEL-producten gebruikt. We vertrouwen nu al zeven jaar op hen. "

Waarom? “Omdat kabels het vaak moeilijk hebben om te overleven in onze productieomgeving en de kwaliteit van HELUKABEL gewoonweg indrukwekkend is.” In de fabriek moet alles zorgvuldig worden gereinigd om een ​​veilig en kwalitatief hoogwaardig product te kunnen produceren. "Blue Bell Creameries drong daarom aan op kabels met antibacteriële eigenschappen en weerstand tegen de wasmiddelen en andere reinigingsmiddelen die worden gebruikt tijdens het spoelen van de productie-installatie", zegt Neal Allen, vice-president engineering bij HELUKABEL USA. Dit geldt bijvoorbeeld voor de stuurkabels voor de mengtanks, maar ook voor vele andere kabels. "Bovendien gebruiken we veel typen die compatibel zijn met sleepkettingen", voegt Davis toe. "We hebben onze productie sterk geautomatiseerd, dus op de stations en daartussen zijn er talloze componenten die constant in beweging zijn." En dan zijn er natuurlijk de koelcellen waar het ijs wordt afgekoeld tot min 40 graden Celsius.

Hier hebben de kabels te maken met de sterke trillingen van de vriesventilatoren en extreme temperaturen; omstandigheden waarin de eerder door Blue Bell Creameries gebruikte kabels het begaven. "Ze waren een bron van constante problemen", zegt Davis. "De koude temperaturen zorgden ervoor dat de kabels broos werden en vervolgens barsten ze door de trillingen." Hij schudt zijn hoofd en voegt eraan toe: "Hierdoor is een deel van het koper blootgelegd!" Dit probleem is er een waar hij en zijn collega-engineer, Eric Gaskamp, ​​echt zonder kunnen. “Toen moesten we om de week een kabel verwisselen”, zegt Gaskamp. Davis vat samen: “Sinds we HELUKABEL-kabels gebruiken, hebben we nooit problemen gehad. Wat kan ik zeggen, behalve dat ze precies de juiste kabel hebben voor elk van onze toepassingen.”

“En ook de juiste accessoires”, vult Gaskamp aan. Daarom gebruikt Blue Bell Creameries onder andere ook robuuste RVS kabelwartels van HELUKABEL. "Het is leuk om iets te maken waar mensen van genieten", zegt Davis. “Wie houdt er tenslotte niet van ijs? Sinds we HELUKABEL-kabels gebruiken, kunnen we dit zonder grote incidenten doen, waardoor we meer tijd hebben om ons heerlijke ijs te proberen."

112 JAAR IN DE IJSBUSINESS

Wie: Blue Bell Creameries; Brenham, Texas, VS; 3.650 medewerkers

Wat: Het familiebedrijf maakt al ijs sinds 1907. Tegenwoordig rolt er zoveel ijs van de band dat er 50.000 koeien nodig zijn om voldoende melk te leveren voor een dagproductie. Ook sorbet- en diepvriessnacks maken deel uit van hun assortiment. Naast de belangrijkste productievestiging in Brenham, heeft Blue Bell Creameries ook vestigingen in Broken Arrow, Oklahoma en Sylacauga, Alabama.

terug