Kabelkennis met behulp van de vier R's

CNC Matters is gespecialiseerd in het ombouwen van bestaande werktuigmachines met nieuwe technologieën. De Californiërs vertrouwen hiervoor op HELUKABEL-producten.

Snijden, vormen en frezen: bijna elk product ter wereld komt tijdens zijn evolutie in aanraking met werktuigmachines. Tegenwoordig zijn de meeste van deze tools uitgerust met Computerized Numerical Control (CNC)-technologie, met andere woorden, met een computeroplossing die is afgestemd op de toepassing. Will Atkinson van CNC Matters (CNCM) en zijn team van vier pakken de groeiende eisen aan CNC-bewerkingsmachines aan in het licht van steeds complexere industriële productieprocessen. "We noemen wat we doen ook de vier R's: repareren, retrofitten, herbouwen en vervangen", legt Atkinson uit. Het team repareert bestaande CNC-systemen en voorziet ze van nieuwe technologie. We herbouwen ook componenten die al in gebruik zijn of vervangen ze door state-of-the-art die voldoen aan de huidige technische vereisten. "Onze focus ligt op pc-gebaseerde numerieke besturingen voor toepassingen met meerdere assen", zegt Atkinson, wiens bedrijf is gevestigd in Anaheim, Zuid-Californië.

GESCHIKT VOOR DE TOEKOMST

Het grote klantenbestand uit diverse industrieën, waaronder lucht- en ruimtevaart, defensie, automobiel en medisch, waarderen de expertise van vier R's en op maat gemaakte, kosteneffectieve oplossingen. Atkinson geeft een voorbeeld: “Om een ​​productiedeadline te halen, had een van onze klanten moderne draaibanken nodig, maar zijn budget liet geen nieuwe toe. We konden helpen door nieuwe technologieën te integreren in een bestaande draaibank.” Atkinson vertrouwt op HELUKABEL voor de bekabeling van CNC-bewerkingsmachines. Onlangs kreeg CNC Matters de opdracht om een ​​28 jaar oude horizontale kotterbank om te bouwen met CNC-technologie. Hij was al een tijdje buiten bedrijf en alle bijbehorende bekabeling was aan vervanging toe.

De machine is nu weer volledig functioneel – dankzij HELUKABEL. "De retrofit omvatte het installeren van verschillende soorten kabels en een assortiment van FIVENORM single cores", zegt Atkinson. Dankzij hun flexibiliteit gebruikt CNCM verschillende maten en kleuren van FIVENORM om bedieningspanelen te bedraden. De CNC-expert legt uit waarom zijn bedrijf bijna uitsluitend HELUKABEL-kabels gebruikt, zoals de TRAYCONTROL-serie, die nodig zijn voor alle externe installaties buiten de schakelkast om de apparatuur van stroom te voorzien: “Om te voldoen aan de Amerikaanse normen, is het voor ons van cruciaal belang om een leverancier die een breed scala aan flexibele kabels met de nieuwste UL-goedkeuringen uit voorraad kan leveren. HELUKABEL is daarvoor het juiste bedrijf.”

Bovendien, omdat CNC-machines een stuk precisie-apparatuur zijn, moet de overdracht van gegevenssignalen ruisvrij zijn. "Daarom gebruiken we de flexibele en afgeschermde UL LiYCY-TP-stuurkabel, omdat deze elektromagnetische compatibiliteit garandeert", zegt Atkinson.

ROBUUST MATERIAAL

Het bedrijf gebruikt ook de HELUKAT 100S ECO sleepkettingkabel. Dit product is bestand tegen de spanningen veroorzaakt door bewegende machinedelen en heeft een olie- en vetbestendige buitenmantel van polyurethaan (PUR). "De robuuste constructie van de kabel stelt ons in staat om al onze netwerkkabels snel en individueel te dimensioneren bij de klant", zegt Atkinson. Originaliteit, flexibiliteit en professionaliteit, dat is waar CNC Matters voor staat volgens Atkinson. "En dat is ook waar HELUKABEL voor staat, samen met een uitgebreid productportfolio", zegt Ralf Jung, regionaal verkoopdirecteur bij HELUKABEL USA voor het westen van de Verenigde Staten. Wat bij elkaar hoort, blijft bij elkaar: een sterk team.

Een decennium van speciale bestellingen

WIE: CNC Matters, Anaheim, Californië, VS, 5 medewerkers, opgericht in 2000.

WAT: CNC Matters is gespecialiseerd in het achteraf inbouwen van CNC-machines.

VOOR WIE: Haar klanten zijn ook specialisten in hun vakgebied; ze omvatten GKN Aerospace (produceert onderdelen voor Airbus en Boeing), General Atomics (defensie- en energiebedrijf), Applied Medical (medische apparaten en ondersteunende apparatuur voor het robotgeassisteerde DaVinci-chirurgische systeem) en het Hyundai America Design Center (ontwerp van de volgende generatie auto's)

terug