Volle kracht vooruit in de mobiliteitsrevolutie

E-mobility en Industry 4.0 stimuleren de business bij Prowin A + W Automationstechnik GmbH. De machinebouwspecialist uit Neder-Beieren maakt gebruik van genetwerkte robots en de modernste cameratechnologie om assemblagelijnen voor de auto-industrie te vervaardigen. De producten van HELUKABEL helpen het bedrijf te voldoen aan de buitengewoon hoge eisen die aan deze half- of volautomatische productielijnen worden gesteld.

Two men walking in a hall full of robots and looking at them

Op de winkelvloer bij A+W Automationstechnik GmbH in Hauzenberg praat HELUKABEL Area Sales Manager Günter Ehrentreich (rechts) met Prowin-directeur Siegfried Anetseder. (© Tobias Bugala)

De mobiliteitsrevolutie is in volle gang. Naast nieuwe zuinige verbrandingsmotoren ontwikkelen de meeste autofabrikanten momenteel volledig elektrische of hybride modellen. Snelle actie is vereist om de opmars van deze aandrijftechnologieën bij te houden. Winkelvloeren moeten worden gereviseerd om elektrische voertuigen te kunnen maken, iets waarvoor vaak volledig nieuwe assemblagelijnen nodig zijn. Voor Siegfried Anetseder betekent dit dat zijn fabriek op volle toeren draait. “De vragen van autofabrikanten kunnen we momenteel nauwelijks aan”, zegt de oprichter en algemeen directeur van Prowin A+W Automationstechnik. Het personeelsbestand, dat nu ongeveer 210 medewerkers telt, is verdeeld over drie locaties: Hauzenberg, Hundsdorf (beide in het district Passau) en Magdeburg. De specialist is een 'single source' leverancier van alles: sensortechnologie, meettechnologie, robotica, testengineering, elektrische assemblage, software en connectiviteit met bovenliggende besturings- en databasesystemen. "Dit brede spectrum maakt ons een bijzonder krachtige partner", zegt Anetseder. Dankzij eigen productiefaciliteiten kan het bedrijf flexibel en precies inspelen op de eisen en wensen van zijn klanten. Anetseder, die 25 jaar geleden voor het eerst een gereedschapmakerij opzette met zijn zakenpartner Hubert Wimmer, beschrijft de laatste uitbreiding van het bedrijf: “Prowin heeft onlangs een nieuwe montagewerkplaats gebouwd op de locatie in Hundsdorf. Hier worden assemblagelijnen voor bekende automobielconglomeraten ontworpen, gebouwd, getest en gedemonteerd voordat ze bij de klant worden geïnstalleerd en in gebruik worden genomen. De laatste bestelling was voor een 104 meter lange, volledig geautomatiseerde voorasassemblagelijn voor elektrische auto's waarin de motor en transmissie, het stuursysteem, de as en de ophangingscomponenten, in feite het hele voorste gedeelte van een auto, te monteren in 35 seconden.”

Günter Ehrentreich praat met Peter Degenhart
Nauwe samenwerking met de klant: Günter Ehrentreich (rechts) verduidelijkt vragen over materiaalinkoop...
Close up kabel
...met Peter Degenhart, hoofd hardwareplanning en materiaalinkoop bij Prowin. (© Tobias Bugala)

“Aanvragen, bestellingen en monsterinspecties worden realtime afgehandeld.”

-Günter Ehrentreich, Area Sales Manager bij HELUKABEL, Key Account BMW, AUDI

Dergelijke cijfers zijn niet alleen indrukwekkend voor de gewone persoon. Zelfs Siegfried Anetseder staat soms versteld van de snelheid van productieprocessen in het tijdperk van Industrie 4.0. "Klanten verwachten tegenwoordig een machinecapaciteit van 98 procent", legt hij uit wat de vereisten zijn. Dit betekent dat een assemblagelijn de klok rond correct moet functioneren zonder onderbrekingen. Volgens Anetseder spelen kabels weliswaar slechts ongeveer vijf procent van de totale kosten van elektronica in de klantprojecten van Prowin, maar spelen ze een onevenredig belangrijke rol. Op basis van zijn ervaring is een soepele assemblageworkflow alleen mogelijk als alle componenten van hoge kwaliteit, uitzonderlijk robuust en duurzaam zijn: "We kunnen ons geen serviceonderbrekingen veroorloven", zegt hij. Om deze reden is het bedrijf sinds 2016 geleidelijk aan het upgraden naar HELUKABEL-producten en vertrouwt het nu volledig op HELUKABEL-kwaliteit voor klantprojecten. Een dergelijke kwaliteit is vooral belangrijk in productielijnen met industriële robots. “Bedenk eens hoe vaak robots continu bewegen en roteren met onderdelen in hun armen om ze ergens anders neer te zetten.”

“Onze bestellingen worden doorgaans binnen twee tot vijf werkdagen geleverd; zelfs speciale producten komen binnen 14 dagen aan”, zegt Degenhart. En daar is een reden voor: “Dankzij een goede communicatie kunnen we nieuwe wensen altijd op korte termijn bespreken. Dit zorgt te allen tijde voor een snelle verwerking en realtime monsterinspecties. De rest wordt verzorgd door ons logistiek centrum”, vult Günter Ehrentreich aan.

Wie: Prowin A+W GmbH, engineering, Hauzenberg, Hundsdorf, Magdeburg, 210 medewerkers

Wat: Prowin, opgericht in 1991, werd opgericht als gereedschapsmaker voordat het zichzelf veranderde in een zeer bekwame fabrikant van aangepaste machines en assemblagelijnen voor de auto-industrie.

terug