Eerst luisteren, dan actie ondernemen

Jörg Kairies sitting on his bike

Ontmoeting met Jörg Kairies, sales manager bij HELUKABEL. (© Tobias Bugala)

Meneer Kairies, wat willen klanten van HELUKABEL?

Wat onze klanten het meest willen, zijn kwaliteit, eerlijke prijzen en stipte levering. Ze willen ook dat wij hen helpen bij het oplossen van hun problemen, van processen tot technische toepassingen. Dat vind ik eigenlijk het leukst aan mijn werk: samen met de klant zoeken naar een oplossing waarmee ze efficiënter kunnen werken, en weten dat we een technische uitdaging onder de knie hebben.

En hoe ben je de "probleemoplosser" voor je klanten geworden?

Ik vind het belangrijk dat onze mensen eropuit gaan om klanten te ontmoeten. Dit is iets wat ik zoveel mogelijk zelf probeer te doen. Ik loop met de klant door het gebouw en vraag om de applicaties en het magazijn te zien. Zo zie je meestal direct wat er nodig is. Het betekent veel voor mij om mensen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen; het is veel beter dan vijf dagen per week op kantoor te zitten. Als je dat doet, heb je weinig idee van wat er in de buitenwereld speelt en wat er echt toe doet voor de klant. Daarom vind ik het heel belangrijk dat een verkoper goed kan luisteren. We moeten het willen begrijpen. Uiteraard zijn ook uitgebreide materiaalkennis en diepgaand technisch inzicht belangrijk. Dan is het tijd voor ons om in actie te komen en de wensen van de klant uit te voeren. Ik stop nooit met proberen dit alles aan mijn team te communiceren. Ook onze uitgebreide productlijn speelt een beslissende rol bij het oplossen van klantproblemen.

Wat onderscheidt het productportfolio van HELUKABEL?

We bieden producten voor elke sector en toepassing, waaronder: industrie, infrastructuur, datasysteemtechnologie, duurzame energie en mediatechnologie. Elke sector vraagt om bijzondere eigenschappen, die wij kunnen waarmaken. Of het nu gaat om hoge acceleraties en zeer snel wisselende buigcycli in sleepkettingen voor werktuigmachines, lange reisafstanden op portaalkranen of extreme torsiehoeken in robotica-toepassingen, om er maar een paar te noemen. En als er niets passends in onze catalogus staat, zijn we in staat om op maat gemaakte oplossingen te produceren. Dit maakt ons uniek in de markt.

JÖRG KAIRIES MOET BESLISSEN!

Bergen of de zee?
De zee. Ik hou van de warmte, zwemmen en spelen in het zand met mijn kinderen.

Klassiek of rock?
Rock natuurlijk. Het roept herinneringen op aan mijn tienerjaren: lang haar, headbangen, spelen en gewoon naar goede muziek luisteren.

Bier of wijn?
Bier. Het is relaxter.

Koolzuurhoudend of stilstaand water?
Koolzuurhoudend

Portret Jörg Kairies
Jörg Kairies is salesmanager bij HELUKABEL. (© Tobias Bugala)

Wat vind jij het lekkerst: hartige of zoete snacks?
Als het iets zoets moet zijn, chocolade of ijs? Hartige, liefst double-crunch pinda's en chips met pindasmaak. IJs met notensmaak! Maar als er crème brûlée op het menu staat, neem ik die wel.

Thee of koffie?
Koffie. Ik hou van groene thee, maar het is te onhandig voor mij om te maken. Bij koffie hoef je alleen maar op een knop te drukken.

Stad of land?
Ik ben opgegroeid op een boerderij, dus zeker land voor mij. Ik ervoer het andere uiterste toen ik met 20 miljoen andere mensen in Shanghai woonde.

Mountainbike of racefiets?
Mountain bike. Mijn idee van gelukzaligheid: fietsen door bossen ver weg van wegen en auto's.

terug