Niets is onmogelijk

Zelfs bouwplaatsen hebben een postadres, maar hoe zit het buiten het bouwhek? Wat is de snelste manier om kabels en draden in handen te krijgen van de geduldig wachtende vakman? Er is geen gestandaardiseerd formaat voor adressen, maar er is Klaus Münchenbach. Als projectmanager in de logistiek is hij met zijn team van zeven onder meer verantwoordelijk voor het individueel labelen en verpakken van zendingen volgens de wensen van de klant, maar ook om deze veilig op weg te sturen en zo snel mogelijk te verwerken. Als een levering bijvoorbeeld naar een regio gaat waar het Latijnse alfabet ongebruikelijk is, print en plakt het team van Münchenbach labels met verschillende gekleurde driehoeken om de kabels te identificeren, waardoor misverstanden worden voorkomen.

Ook speciale verpakkingen zoals meerdere in krimpfolie verpakte kabelhaspels met reflecterende buitenfolie en scheurvaste bescherming langs de randen, hele trommels in massief houten kisten of het aanbrengen van vlaglabels om kabeltypes te onderscheiden na hun installatie worden ook gebruikt. Volgens zijn motto: "Als het mogelijk is, doen we het." Hij legt uit: "Voor luchtvracht profiteren we van een certificering als 'bekende afzender' door het Duitse Federale Luchtvaartbureau. Dit betekent dat we de security checks zelf mogen uitvoeren." De lading kan dan direct opstijgen zonder vertraging op de luchthaven.

Klaus Münchenbach standing in front of a pallet with cable
Klaus Münchenbach is projectmanager logistiek en zorgt samen met zijn team voor zendingen die individueel gelabeld en verpakt worden volgens de wensen van de klant. (© Tobias Bugala)
terug