Helukabel sponsort Solar Team Twente

powered by human energy

Helukabel sponsort Solar Team Twente

Solar Team Twente is een groep ambitieuze en innoverende studenten van de University of Twente en University of Applied Sciences Saxion. Vanaf de oprichting in 2003 is hun doel om de meest efficiënte zonne-energie gedreven auto te ontwerpen en produceren, welke mee zal doen aan de Bridgestone World Solar Challenge: een brute 3.000 kilometer race dwars door de Australische outback.

Al vanaf de eerste dag is Solar Team Twente gedreven door haar kernwaarden; innovatie, samenwerking en inspiratie. Ze geloven dat door het verleggen van grenzen in mogelijkheden, het samenwerken als een team, en het inspireren van anderen om de duurzame technologieën te omarmen, het mogelijk is om een positieve impact te maken op de wereld.

Innovatie staat centraal in alles wat Solar Team Twente doet. Elke twee jaar ontwerpen en produceren ze een compleet nieuwe zonneauto, waar de laatste ontwikkelingen in zonne-energie, aerodynamica en materiaalkunde worden toegepast. Ze zijn constant aan het testen en itereren op hun ontwerpen om nieuwe manieren te vinden om efficiëntie en prestatie te verbeteren. Ze zijn altijd opzoek naar nieuwe ideeën en inspiraties van nieuwe teamgenoten en partners.

Samenwerking is een essentieel ingrediënt voor het succes van Solar Team Twente. Met twintig studenten, met een variatie aan academische achtergronden, samen werken aan één project, maakt teamwerk essentieel. Van elektronica en mechanica tot marketing en communicatie, elk teamlid heeft een cruciale rol om te vervullen. Ze werken ook nauw samen met hun partners, welke hen ondersteunen met expertise in gebieden als zonnecellen, batterijen en elektronica.

Alles bij elkaar doet Solar Team Twente wat ze doen om anderen te inspireren om duurzame technologieën te omarmen en een positieve impact te maken op de wereld: om mensen vandaag te inspireren om bij te dragen aan de duurzaamheid van morgen.

Helukabel levert de kabels voor deze zonneauto, waaronder de H01N2-D, de H07V-K, Lify. Daarnaast leverden we ook gereedschap en kabelaccessoires zoals kabelhulsen, krimptangen en een schaar. De komende periode zullen we je meer informeren over de totstandkoming van de zonneauto en de race in Australië.

De komende tijd zullen we je vaker informeren over dit bijzondere project.

Wil je meer weten over Solar Team Twente, bezoek dan de website.

terug